НАЗК має можливість автоматизованого обміну даними з 12 реєстрами та базами даних

НАЗК має можливість автоматизованого обміну даними з 12 реєстрами та базами даних

На сьогодні НАЗК має можливість автоматизованого обміну даними з 12 реєстрами та базами даних.  Про це Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул повідомив на засіданні Ради проекту Програми розвитку ООН «Прозорість та доброчесність публічного сектору», яке відбулося за участі представників Міністерства закордонних справ Данії і керівництва ПРООН в Україні.

Голова Національного агентства підбив підсумки співпраці Національного агентства з проектом Програми розвитку ООН «Прозорість та доброчесність публічного сектору» (квітень 2016 року – грудень 2018 року).

В числі нових досягнень Національного агентства Олександр Мангул назвав отримання можливості автоматизованого обміну даними з 2 реєстрами Міністерства юстиції: «Ми на сьогодні маємо доступ до 12 реєстрів та баз даних, з якими можливо в автоматичному режимі обмінюватись інформацією із застосуванням модуля верифікації. Ми очікуємо, що на цьому тижні ми будемо мати такий же доступ до 13-го реєстру. І у нас на сьогодні з тих 16 реєстрів, необхідних для обміну інформацією, залишиться відсутнім зв’язок із 3 реєстрами, доступ до яких можливий тільки після прийняття відповідного Закону України. Я дуже сподіваюсь, що депутати Верховної Ради на наступному пленарному тижні підтвердять свою рішучість у питаннях боротьби з корупцією не тільки заявами, а й політичними діями, коли проголосують за відповідний законопроект №7276».

Голова Національного агентства наголосив, що саме завдяки зусиллям та потужній фінансовій та технічній допомозі Програми розвитку ООН було запроваджено електронну систему декларування та завершується запровадження системи логічного та арифметичного контролю декларацій.

«Сьогодні ми на завершальному етапі щодо впровадження системи логічного і арифметичного контролю декларацій. Я хочу принагідно проінформувати колег про те, що НАЗК провело своє позачергове засідання, на якому ми прийняли рішення щодо затвердження Правил логічного і арифметичного контролю, за якими буде проходити верифікація, де кожному правилу відповідає окремий коефіцієнт. Ми затвердили зміни до Порядку повних перевірок, які дозволяють запровадити цю систему верифікації», – заявив, зокрема, Олександр Мангул.

«Питання автоматизованої верифікації або перевірки декларацій за допомогою такого важливого інструменту, як Система логічного і арифметичного контролю, може бути вирішене упродовж декількох тижнів і це ми зробили разом з нашими партнерами, незважаючи на шалений спротив у цьому питанні», – зазначив Олександр Мангул.