Європейський банк реконструкції та розвитку може приватизувати Ощадбанк

Європейський банк реконструкції та розвитку може приватизувати Ощадбанк

Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь у першому засіданні Національної інвестиційної ради під головуванням Президента України Петра Порошенка, повідомляє Міністерство фінансів України

В засіданні ради також взяли участь Президент Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті та Виконавчий директор Міжнародної фінансової корпорації (МФК) Стефані фон Фріденбург.

Під час свого виступу Сума Чакрабарті наголосив на тому, що ЄБРР розглядає можливість взяти участь у приватизації державного Ощадбанку вже до кінця року.

Виконавчий директор МФК Стефані фон Фріденбург у свою чергу підкреслила прогрес у співпраці України та МФК на шляху реформування державного банківського сектору. Виконавчий директор Міжнародної фінансової корпорації зазначила, що МФК також розглядає можливість взяти участь у приватизації державного Укргазбанку.

Міністр фінансів Олександр Данилюк у свою чергу зазначив, що плани ЄБРР та МФК взяти участь у приватизації державних банків – це результат перемовин, які були розпочаті під час Щорічних весняних зустрічей МВФ та Світового банку у Вашингтоні. Данилюк підкреслив важливість ефективної роботи всіх учасників перемовин.

«Дякую командам ЄБРР, МФК, Ощадбанку, Укргазбанку та, звичайно, Мінфіну за активну співпрацю, спрямовану на результат. Ці банки будуть ще більш активно розвиватися та збільшувати ефективність своєї роботи. Для громадян і бізнесу, клієнтів, це означатиме якісніші послуги, доступніше кредитування та ще більшу стабільність. Це приклад практичної реалізації стратегії розвитку державних банків в Україні, що була схвалена Урядом на початку року».