Держгеонадра відкрила доступ до реєстру газових та нафтових свердловин

Держгеонадра відкрила доступ до реєстру газових та нафтових свердловин

Державна служба геології та надр України оприлюднила дані державного обліку нафтових і газових свердловин країни, повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр України

За словами очільника Держгеонадр Олега Кирилюка, дана інформаційна система забезпечує реєстрацію, накопичення, оброблення і зберігання відомостей щодо основних характеристик свердловин.

«Наші фахівці розробили базу даних, де містяться відомості за останні 14 років і більш як про 8 тис. свердловин вуглеводнів по всій території України. Відповідно тільки станом на 2018 рік  стало можливим відкрити зібрані дані і зробити їх публічними для громадськості. Що стосується перспектив, то використання облікової системи допоможе визначити дані про місцезнаходження свердловин. Наприклад, з метою запобігання несанкціонованому видобуванню вуглеводнів можна буде встановити перелік свердловин, що знаходяться поза межами ділянок надр, наданих у користування. Ми зможемо надавати достовірні інформаційні послуги надрокористувачам, які мають спеціальні дозволи або мають намір їх отримати. Даний реєстр також буде корисним й для органів державної влади, що здійснюють контроль за використанням нафтогазоносних надр з метою відновлення (реліквідації) продуктивних свердловин, що були ліквідовані або законсервовані. Тож сподіваюсь, що відкриті дані в мережі Інтернет сприятимуть покращенню інвестиційного клімату в галузі надрокористування України», — повідомив керівник Служби Олег Кирилюк.

Адміністратором розробленого реєстру є ДНВП «Геоінформ України», який забезпечує формування та функціонування реєстру, доступ користувачів до його інформаційного фонду.

За словами Директора ДНВП «Геоінформ України» Сергія Примушка, джерелами інформації для складання реєстру є звіти та паспорти свердловин.

«В реєстрі містяться звіти про геологічне вивчення нафтогазоносних надр, звіти про науково-дослідні роботи геологічного напрямку, а також паспорти нафтогазових свердловин, що ведуться підприємствами, які мають на обліку свердловини й інші джерела (геологічні документи, бази даних тощо), які містять інформацію про нафтогазові свердловини», — зазначив С. Примушко.

Адреса бази даних: http://geoinf.kiev.ua/sverdlovini/.

 НАШ ГРАД