У лабораторіях Держпродспоживслужби встановлять веб-камери

У лабораторіях Держпродспоживслужби встановлять веб-камери

У лабораторіях Державної служби України з питань безпечності та захисту споживачів будуть встановлені веб-камери. Це забезпечить абсолютну відкритість та прозорість діяльності лабораторної мережі Держпродспоживслужби.

Втілити цю ідею в життя запропонував заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час прес-конференції з нагоди презентації проекту «СТОП Фальсифікат» 14 листопада 2019 року, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

«Презентація проекту «СТОП Фальсифікат» наштовхнула мене на ідею встановити камери у всіх лабораторіях Держпродспоживслужби. Таким чином, ми підвищимо прозорість роботи лабораторної мережі та знімемо будь-які можливі маніпуляції щодо нібито зловживань під час проведення лабораторних досліджень», — наголосив Тарас Висоцький.

За його словами, завдяки такому простому рішенню кожен простий громадян може перевірити, як працюють співробітники тієї чи іншої лабораторії.

Було запропоновано завершити всі організаційні питання щодо встановлення веб-камер в лабораторіях до середини грудня – тобто ще до початку старту практичної складової проекту «СТОП Фальсифікат».

Нагадаємо, 14 листопада 2019 року оголошено про старт масштабного медійного проекту «СТОП Фальсифікат», спрямованого на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції. Проект реалізовуватимуться із залученням журналістської команди телеканалу 1+1 «ТСН Тиждень» та за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби та профільних асоціацій. Практична стадія реалізації масштабної боротьби з фальсифікатом розпочнеться через місяць — 16 грудня 2019 року. За цей час недобросовісні виробники матимуть змогу зняти з полиць фальсифіковані продукцію. Таким чином, на думку ініціаторів, проект матиме ще й потужний профілактичний ефект.

 НАШ ГРАД