Україна готова до опалювального сезону

Україна готова до опалювального сезону

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук перевірив готовність до опалювального сезону разом з Міністром енергетики та захисту довкілля  Олексієм Оржелем та першим заступником Голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергієм Переломою.

«У наших підземних сховищах достатньо газу – рекорд за останні роки, понад 21 млрд куб. м. Задіяні всі 11 газових сховищ, – зазначив Глава Уряду. – Нафтогаз та Укртрансгаз провели моделювання усіх можливих критичних ситуацій. Від поганої погоди до припинення транзиту. Тепло в оселях українців буде: всі структури абсолютно підготовлені».

Олексій Гончарук наголосив, що Уряд працює над тим, щоб продовжився транзит, тривають тристоронні переговори. Впровадження європейських газових правил щодо розділення транспортування та реалізації газу (анбандлінг) – перевага на переговорах, що підсилює позицію України.

«Транзит дає нам $2-3 млрд на рік, гарантує енергетичну безпеку Європи, посилює нашу стійкість на міжнародній арені», – зазначив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду підкреслив, що українська газотранспортна система залишається у державній власності на 100% .

Водночас Глава Уряду акцентував на важливості впровадження європейських газових правил та висловив сподівання, що завтра Верховна Рада України підтримає у другому читанні законопроект 2239-1 про анбандлінг.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук перевірив готовність до опалювального сезону – тепло в оселях українців буде

НАШ ГРАД