Секретар Новоград-Волинської міської ради Пономаренко через суд поновилася на роботі

Секретар Новоград-Волинської міської ради Пономаренко через суд поновилася на роботі

5 жовтня 2018 року Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горовенко Анни Василівни, розглянувши адміністративну справу за позовом Пономаренко Олени Анатоліївни до Новоград-Волинської міської ради Житомирської області щодо визнання неправомірним та скасування рішення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу вирішив: Поновити Пономаренко Олену Анатоліївну на посаді секретаря Новоград-Волинської міської ради Житомирської області (виконавчий лист Житомирського окружного адміністративного суду № 3110). Рішення суду в частині поновлення на посаді у відносинах публічної служби підлягає негайному виконанню. А також: Стягнути з Новоград-Волинської міської ради Житомирської області на користь Пономаренко Олени Анатоліївни середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 25 травня 2018 року до 25 жовтня 2018 року (виконавчий лист Житомирського окружного адміністративного суду № 3111). Стягнення з Новоград-Волинської міської ради Житомирської області на користь Пономаренко Олени Анатоліївни середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми стягнення за один місяць підлягає негайному виконанню, повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради. 

Звільнення Пономаренко ініціювали місцеві депутати через пожежу. 19 травня 2018 року сталася пожежа у міському Молодіжному центрі. о 3:35 годин на пульт чергового Державної служби з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про займання в міському Молодіжному центрі. Пожежу виявив співробітник муніципальної охорони. На місце події одразу виїхали бригади рятувальників. В свою чергу секретар міської ради Олена Пономаренко, яка на час пожежі виконувала обов’язки міського голови, близько 4-ї години ранку звернулася до командування 30-ї ОМБр з проханням допомогти у ліквідації пожежі. Військові направили до Молодіжного центру відповідну техніку та особовий склад. За словами присутнього під час засідання міської комісії ТЕБ та НС заступника начальника управління ДСНС України у Житомирській обл. Олега Держанівського, допомога військовослужбовців у ліквідації пожежі була суттєвою, адже кількості задіяної техніки та особового складу новоград-волинської Державної служби з надзвичайних ситуацій були недостатніми для гасіння пожежі такого масштабу. Було прийнято рішення щодо залучення додаткових сил, тому з Житомира надійшло підкріплення. 

Заступник начальника управління ДСНС України у Житомирській обл. з реагування на надзвичайні ситуації, полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський повідомив, що складність ліквідації займання полягала в тому, що велика частина пожежі була прихованою у зв’язку із особливостями конструкції будівлі. Як наслідок близько 1500 м² покрівлі будівлі пошкоджено. Сила вогню була такої потужності, що дах впав майже відразу після початку пожежі. 

Згідно попередніх висновків вогнеборців після обстеження будівлі, джерел загоряння було три: одне потужне та два менших. 

Депутати міської ради підняли питання щодо законності прибудованого до будівлі Молодіжного центру павільйону закладу громадського харчування. Працівники органів місцевого самоврядування неодноразово зверталися як до приватного підприємця власника даного закладу, так і до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області з приводу даної самовільної прибудови. Також є аналогічне звернення до прокуратури. Тому в ході обговорення депутати міської ради вирішили повернутися до питання створення інспекції ДАБК при виконавчому комітеті Новоград-Волинської міської ради. Адже в таких випадках лише дана установа має повноваження впливу та контролю. 

Між тим, у постраждалій внаслідок пожежі будівлі Молодіжного центру, частина приміщень знаходилася в оренді – це 10 орендарів. Отримавши відповідні довідки про майнові збитки у відділі поліції, орендарі, в разі наявності страхування, зможуть отримати від страхових компаній компенсації. 

міський голова Віктор Весельський повідомив, що своїм розпорядженням створить дві робочі групи: з ліквідації наслідків пожежі на чолі з заступником міського голови Віктором Шалухіном та реставрації будівлі на чолі з першим заступником міського голови Сергієм Колотовим. До обох робочих груп повинні були залучити депутатів міської ради та представників громадськості. 

НАШ ГРАД