Поліція закликає не купувати петарди в сумнівних місцях

Поліція закликає не купувати петарди в сумнівних місцях

петарди святоНапередодні новорічних свят працівники поліції проводять рейди по торговельних закладах, ринках та інших місцях можливої реалізації піротехнічної продукції, де перевіряють наявність документації як на сам товар, так і дозвільні документи. Такі заходи проводяться з метою протидії нелегальному обігу піротехнічних виробів, установленню осіб, які займаються їх незаконною реалізацією, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області. Окрім цього, в навчальних закладах району поліцейські провели бесіди з учнями, з метою недопущення травмування піротехнічними засобами та роз’яснили їм про небезпеку їх використання.

Працівники відділення поліції закликають бути уважними, не купувати петарди в сумнівних місцях або ті, що не мають відповідної документації. При використанні піротехніки слід дотримуватись правил безпеки, не зловживати спиртним і не ризикувати своїм життям, здоров’ям та спокоєм оточуючих, серед яких можуть бути літні люди та діти.

Поліція наголошує, що відповідно до ст. 182 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення на особу, яка порушила вимоги законодавства накладається стягнення у вигляді попередження або штрафу, а санкція статті 173 (дрібне хуліганство) КУпАП, окрім штрафу передбачає до шістдесяти годин громадських робіт, до двох місяців виправних робіт або адміністративний арешт строком до п’ятнадцяти діб.

Тому поліція закликає утриматись від використання у новорічну ніч надмірно гучних феєрверків та петард, і провести свята без порушень правопорядку весело та спокійно.

НАШ ГРАД