Перелік організацій, які не виконали зобов’язання за договорами будівництва житла

Перелік організацій, які не виконали зобов’язання за договорами будівництва житла

В оборонному відомстві налагоджено постійний моніторинг стану справ, щотижнево готуються фотозвіти про проведені на об’єктах роботи, триває співпраця з органами державного архітектурно-будівельного контролю, органами військової прокуратури, повідомляє Міністерство оборони України

Про це повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець.

За його словами, відповідно до умов договорів до підрядників, які неналежно виконують зобов’язання за договором, проводяться заходи претензійно-позовного характеру.

«Загалом направлено 133 повідомлення про спонукання до виконання умов договору, пред’явлено 223 претензії на загальну суму 8,4 млн грн, з яких задоволено 103 претензії на загальну суму 1,6 млн грн. За систематичне порушення договірних умов з боку підрядників розірвано 31 договір», – зазначив полковник Олександр Червінець.

Він також повідомив, що з метою відмови від встановлення на майбутнє господарських відносин із підрядниками, які порушували договірні зобов’язання, на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України оприлюднений відповідний реєстр.

Офіцер розповів, що подано 44 позовні заяви на загальну суму понад 32 млн грн, з яких задоволено 4 позовні заяви, розгляд 40 позовних заяв триває.

«Упродовж 2018-2019 років за напрямком будівництва об’єктів військової інфраструктури до контрагентів було направлено 11 претензій на загальну суму 41 млн грн, з яких задоволено 3 претензії на загальну суму 4,6 млн грн, подано 10 позовних заяв на загальну суму 114 млн грн, розгляд 3 позовних заяв триває», – підкреслив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України.

  НАШ ГРАД