Нові правила в’їзду до Туреччини

Нові правила в’їзду до Туреччини

4 червня починають діяти нові правила в’їзду іноземців до Туреччини. Нововведення мають на меті протидіяти розповсюдженню COVID-19 ззовні на тлі поступового послаблення обмежувальних заходів всередині країни. Зміни будуть розповсюджуватися на всіх відвідувачів з інших країн, зокрема й України, повідомляє Міністерство закордонних справ України

При перетині кордону громадяни України мають пред’явити: негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до приїзду; або експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до приїзду; або документ про повну вакцинацію від коронавірусу, проведену щонайменше за 14 днів до приїзду; або документ, що засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 протягом останніх 6 місяців.

Турецькі прикордонники вимагатимуть лише один із зазначених документів. Наші громадяни мають самі обрати, який із документів взяти із собою в подорож. Документ має бути англійською мовою.

Транзитні пасажири, діти до 6 років та члени екіпажів звільняються від цих зобов’язань.

Крім того, протягом 72 годин до перетину турецького кордону іноземці, зокрема й українці, мають заповнити електронну форму міністерства охорони здоров’я Туреччини (register.health.gov.tr) і мати при собі документ, згенерований після заповнення цієї форми — в електронному або паперовому вигляді.

Нагадуємо також про необхідність мати медичний страховий поліс на період перебування на території Туреччини.

Посольство та консульства України готові надавати максимального сприяння нашим громадянам, аби їхнє перебування в Туреччині було максимально комфортним та безпечним.

НАШ ГРАД