Нова митниця обіцяє працювати без хабарництва

Нова митниця обіцяє працювати без хабарництва

Презентовано плани розвитку новоствореного державного органу – інтеграції Державної митної служби в європейську митну спільноту, основні напрямки організаційних, інфраcтруктурних та кадрових змін.

«Я особисто попереджаю кожного хабарника чи контрабандиста, час схем, на яких ви наживали статки, минув. Ви грабували не митницю, ви крали ліки у пенсіонерів, дороги у автомобілістів, медичне обладнання у дитячих лікарнях.  Ми це припинимо», — заявив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр нагадав, що минулого тижня на засіданні Уряду було затверджено розпорядження про запуск Нової митниці, і 8 грудня вона запрацювала.  Крім цього, він зауважив, що перед тим, як запустити новий орган, був знищений старий корупційний «орган», про який в країні ходили «легенди», та зроблено низку підготовчих кроків:

по-перше, понад 500 старих керівників різних рівнів, щодо яких були сумніви, в нову структуру не перейдуть. На 80% оновлюється керівний склад центрального апарату, майже на 40% оновлені начальники митних постів по всій країні;

по-друге, прийняли рішення, що товари, що не пройшли митний контроль, будуть продаватися виключно через відкриті електронні аукціони ProZorro.Продажі. Виручені кошти підуть до державного бюджету;

по-третє, до кінця тижня в пунктах пропуску мають здійснити запуск двох скануючих систем по боротьбі з контрабандою. За 15 днів буде здійснено запуск ще 5-ти скануючих систем.

«Україні потрібна сучасна, прозора, працююча в інтересах громадян митниця. І завдання Максима Нефьодова, щоб саме такою Нова митниця і була. Часу на розкачку немає. Від результативності митниці багато в чому залежить наповнення бюджету. Сподіваюся, що бізнесмени, громадяни, держава — всі ми швидко відчуємо результати», — підкреслив Олексій Гончарук.

 НАШ ГРАД