Кімнати у гуртожитку дозволили приватизувати

Кімнати у гуртожитку дозволили приватизувати

костопиль дом будинокВерховна Рада України схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад та забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)». За вказане рішення 20 квітня проголосувало 252 народних депутати України. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону, який підтримує цей законопроект, оскільки він вдосконалить правове врегулювання забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Зокрема, документом визначається, що громадяни, які зареєстровані і проживають у гуртожитку на законних підставах на умовах надання їм ліжко-місця, матимуть змогу приватизувати жилі приміщення у гуртожитку після їх розселення в окремі жилі приміщення. Також законопроектом передбачається можливість приватизації кімнат у гуртожитках державних навчальних закладів, що мають статус гуртожитків сімейного типу і призначені для проживання сімей викладачів та працівників. Нагадаємо, у минулому році Верховна Рада України 248 голосами схвалила даний законопроект у першому читанні за основу.

Станом на 01.01.2016 року в Україні налічується всього 3032 гуртожитків. З них державної форми власності – 550, у статутному капіталі товариства – 517, комунальної форми власності – 1965. Усього передано гуртожитків у комунальну власність 1590. З державної форми власності – 1194, зі статутного капіталу товариств – 314.

НАШ ГРАД