Зменшено кількість генеральських посад

Зменшено кількість генеральських посад

У ДПСУ зменшено кількість генеральських посад на 21%. Про це повідомив Голова Державної прикордонної служби України на колегії Міністерства внутрішніх справ. 

«Сьогодні на етапі оновлення влади в країні ДПСУ теж кардинально змінюється. Структурним змінам, які ми вже започаткували, передував системний аудит та аналіз реального стану справ у відомстві. Було визначено ряд найгостріших проблем, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, це невиправдано роздутий, малоефективний управлінський апарат як на центральному, так і на регіональному рівнях. Це не лише нераціонально, але й суттєво демотивує персонал підрозділів, які безпосередньо охороняють кордон», — сказав Сергій Дейнеко. 

Керівник відомства відзначив, що в цьому напрямку головні акценти зроблені на скороченні посад в управлінських ланках, виключенні дублювання функцій і структур, наближенні до європейських норм співвідношення органів управління й забезпечення – до підрозділів кордону. Важливим є також ефективне використання наявних матеріально-технічних і фінансових ресурсів. 

«Ми розпочали з оптимізації центрального апарату ДПСУ. З 15 існуючих Департаментів в Адміністрації створено 5. Загалом кількість самостійних структурних підрозділів скорочено на третину, а кількість генеральських посад зменшено на 21%», — зазначив голова ДПСУ. 

За його словами, це дозволило сформувати та визначити всі необхідні елементи загальної структури та відповідно скоординувати їх завдання, а наступним кроком стане реорганізація регіональної ланки управління. 

«На сьогодні маємо 8 регіональних управлінь. При цьому 3 із них були створені за 2 останні роки», — сказав керівник відомства. 

Разом із тим він наголосив, що залишається незмінним курс на сучасні методи підбору персоналу, у тому числі шляхом реалізації проекту «Нове обличчя кордону». 

«Не чекаючи завершення змін, ми вже прийняли низку кадрових рішень, зокрема змінено керівників 5 прикордонних загонів у межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. Зауважу, що нинішній процес реформування Служби не зводиться до механічного скорочення. Ми очікуємо, що проведені структурні зміни оптимізують управлінський процес і матимуть відчутний вплив на якість охорони кордону», — зазначив Сергій Дейнеко. 

НАШ ГРАД