Держслужбовцям суттєво збільшать зарплату

Держслужбовцям суттєво збільшать зарплату

деньги грошиЗакон України «Про державну службу» передбачає поетапне підвищення рівня оплати праці всім держслужбовцям. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, коментуючи різницю в оплаті праці старих співробітників і тих, які приходять за конкурсом у міністерства, що реформуються, повідомили в КМУ.

«Закон передбачає поетапне підвищення зарплат всім держслужбовцям, а не лише співробітникам директоратів. Тобто, з часом не буде розриву в оплаті праці між старими і новими співробітниками. Система буде збалансована. Це відбудеться в кінці реформи — у 2020 році», — прокоментував Міністр.

«Я вважаю, що не є правильним рішенням підвищувати зарплати державним службовцям без підвищення ефективності їх роботи та чіткої системи оцінки їх ефективності. Тому цей процес буде відбуватись поетапно. Після набору співробітників в директорати ми займемось всією державною службою», — сказав Олександр Саєнко.

Він також наголосив, що створення та набір кадрів в директорати — це лише перший з етапів реформи, результатом якої має стати мобільна, компактна та ефективна державна служба, орієнтована на потреби громадян.

За словами Міністра, у Державному бюджеті — 2018 закладені всі необхідні кошти, щоб забезпечити виплати заробітних плат новим співробітникам директоратів. Крім того, у 2018 році очікується другий транш фінансової підтримки реформи державного управління в рамках співробітництва з ЄС у розмірі 20 млн євро. Українська сторона виконує всі необхідні індикатори для її отримання. «Ми їх отримаємо, якщо виконаємо всі необхідні індикатори реформування держуправління, закладені в угоді про співробітництво. Ми вже прийняли цілий ряд необхідних рішень, отримали досить позитивну оцінку перших конкурсів. Більш того, Уряд затвердив Концепцію єдиної електронної системи управління персоналом, яка передбачає повний перехід в електронний режим та автоматизацію управління персоналом на держслужбі. За цими індикаторами ми рухаємось досить непогано», — додав він.