Абітурієнтам медичних спецальностей підвищили прохідний бал до 150

Абітурієнтам медичних спецальностей підвищили прохідний бал до 150

скорая помощь медЦе перша вступна кампанія, де буде застосовано поріг ЗНО у 150 балів для медичних спеціальностей 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 228 «Педіатрія», галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Таке обмеження — необхідний крок, адже абітурієнт має довести, що має достатню мотивацію та здібності, щоб опановувати лікарську професію.

У розвинених країнах світу подібні обмеження для вступу на медичні спеціальності діють уже давно. Наприклад, у Великобританії прохідний бал дає шанс лише 10% абітурієнтам, у США — 15%, повідомили в МОЗ.

Встановлення мінімального прохідного балу ЗНО для українських абітурієнтів — це перший крок на шляху поліпшення медичної освіти в Україні, наближення її до світових стандартів.

До 31 січня можна зареєструватись на пробне тестування з одного предмету на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Послуга є платною і залежить від обраного предмету. 24 березня тестуватимуть з української мови і літератури, а 31 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

НАШ ГРАД