В Україні створять півмільйона робочих місць

В Україні створять півмільйона робочих місць

Уряд представив і розпочав реалізацію плану зі створення умов для підвищення зайнятості населення, спрямовану на подолання безробіття внаслідок пандемії, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Вакансії для 500 тисяч українців пропонуються у 10-ти сферах. Зокрема, будівництво доріг та транспортна інфраструктура, галузь благоустрою, розвиток сільського господарства, оцифрування документів та архівів, поштові послуги, лісове господарство, на підприємствах мікро- та малого бізнесу та ін. (детально з програмою можна ознайомитися за посиланням).

“Держава надає як фінансову підтримку безробітним, так і допомагатиме з працевлаштуванням. Разом з іншими міністерствами ми проаналізували ситуацію, в яких секторах є найбільші виклики і в яких галузях реально створити робочі місця. Наше спільне завдання — в постійному режимі працювати над тим, щоб люди мали можливість знайти собі роботу, яка може бути для них тимчасовою на період карантину, або ж і кар’єрою в майбутньому”, — прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

За його словами, багато робочих місць вже створено, але важливо зазначити, що це не одномоментний процес і за один день не може з’явитися 500 тис. вакансій. Так, 216 900 новостворених робочих місць вже профінансовані і не потребують додаткових коштів.

Створення робочих місць відбувається трьома шляхами: через державні та комунальні підприємства, через створення умов для бізнесу та через державні дотації та субвенції у низці галузей.

Для моніторингу виконання плану буде створено робочу групу з представників міністерств під керівництвом Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

 НАШ ГРАД