В Лондоні презентовано англомовну книгу про війну в Україні

В Лондоні презентовано англомовну книгу про війну в Україні

У Лондоні під час Вечора подяки волонтерам відбулась презентація книги британсько-української письменниці Анни Шевченко «Around the war in twenty stories» («Навколо війни через 20 історій»), повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України

За сприяння Держкомтелерадіо книгу безкоштовно надруковано у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» на Харківській книжковій фабриці «Глобус», яка входить до складу АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія». З Харкова у Лондон наклад видання доставили українські волонтери.

«Цей проект став ще одним підтвердженням солідарності Великої Британії з Україною в найтяжчі для нас часи випробувань російською агресією, – вважає Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Історії українців, описані в книзі – це спільна історія нашого спротиву і боротьби за незалежність, це приклад сили і незламності України. Голоси українців, героїв цієї документальної книги, відтепер почуті англомовною міжнародною спільнотою. Тому цей проект є таким важливим для України. Ми вдячні авторці Анні Шевченко, яка написала цю книгу. Ми вдячні всім, хто брав участь у її створенні в Україні».

У книзі зібрано 20 історій пересічних українців – від вчительки, яка веде уроки у бомбосховищі, і бібліотекарів, які переховували українські книги під час окупації Херсону, до чемпіонки кінного спорту, яка загубила коня у Бучі, і маленької дівчинки Мілани, яка ділиться останнім, що в неї є – цукеркою, яку вона везе з розбомбленого міста.

«Усі історії, описані в книзі, реальні, книга друкувалася під час обстрілів за 40 кілометрів від фронту, і вся команда – від автора до перевізників книги у Лондон працювала над книгою безкоштовно, – розповіла Анна Шевченко. – Усі гроші від продажу мали піти людям, про яких йдеться у книзі, але всі вони відмовилися і натомість вирішили пожертвувати вибраним благодійним організаціям: на фінансування протимінного обладнання для фермерів, придбання ліків для дитячої лікарні у Львові, доставку тактичних засобів медицини на передову, на підтримку дитячої бібліотеки в Херсоні та притулку для собак у Харкові».

Участь у презентації та вшануванні волонтерів взяли представники британського уряду, бізнесу, культури, освіти, української діаспори, керівники благодійних фондів, відомі журналісти, військові, які тренують українських солдат.

НАШ ГРАД