Видобуток вугілля на державних шахтах зростає

Видобуток вугілля на державних шахтах зростає

На державних вугледобувних підприємствах зростають обсяги видобутку вугілля. Якщо на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року обсяг видобутку становив 173 тисячі тонн на місяць та тривалий час стабільно зменшувався, то вже наприкінці 2023 року вугільники змогли відновити та перевищити довоєнні показники, повідомляє Міністерство енергетики України

У січні 2024 року обсяги видобутку склали понад 178 тисяч тонн на місяць, а у лютому цей показник перевищив 194 тисячі тонн.

«Ситуація на вугледобувних підприємствах складна — постійні обстріли, знеструмлення, евакуація населення, брак персоналу. Але попри це, завдяки скоординованій роботі Міненерго та вугледобувних компаній вдалося досягти зростання видобутку. У понад 1,5 раза зріс добовий видобуток вугілля: якщо у вересні ця цифра становила 4,1 тисячі тонн за добу, то у лютому – 6,7 тисячі тонн», – зазначив заступник Міністра енергетики України Олександр Хейло.

Зростання видобутку вугілля на державних підприємствах дало змогу збільшити і обсяги твердого палива на складах енергетичних підприємств. Зокрема, на кінець лютого на складах ТЕС та ТЕЦ було накопичено понад 1 мільйон тонн вугілля, що на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом.

На досягнутому вугільники зупинятися не планують: у перспективі – подальше зростання обсягів видобутку. Для цього, зокрема, нещодавно на одній із шахт Донеччини ввели в експлуатацію лаву з видобутку вугілля, що розташовується за 7 км від лінії фронту.