Впровадження ковідних сертифікатів: результати перемовин ЄС, України та Ізраїлю

Впровадження ковідних сертифікатів: результати перемовин ЄС, України та Ізраїлю

Мінцифри активно працює над впровадженням ковідних сертифікатів для відновлення безпечних подорожей українців у часи пандемії COVID-19. Відбулися перемовини Мінцифри, представників ЄС та Ізраїлю щодо впровадження та взаємного визнання ковідних сертифікатів. Україна — серед перших країн за межами ЄС, з якими наразі ведеться комунікація та активна підготовка сертифікатів. Євросоюз назвав Україну та Ізраїль одними з найуспішніших країн у цій сфері, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

Під час онлайн-зустрічі було презентовано технічне рішення для запровадження ковідних сертифікатів та як його можна буде використовувати. Завдяки цьому українці згодом зможуть їздити до ЄС та тих країн, які під’єднаються до системи.

Україна фіналізує технічну частину, щоб запустити ковідні сертифікати в Дії. Документ розробляють з урахуванням вимог EU Digital COVID Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ.

У надкороткі терміни команді Мінцифри вдалося побудувати ефективний процес взаємодії державних інституцій для швидкої розробки та впровадження сертифікатів.

Незабаром плануємо проведення оцінки відповідності українських ковідних сертифікатів вимогам ЄС. Після цього буде підписаний меморандум, який дозволить українцям подорожувати з сертифікатами. Команда Мінцифри працює 24/7, щоб українці якомога швидше могли повернутись до звичного доковідного життя: мандрувати, навчатись, зустрічатись із близькими чи бізнес-партнерами з інших країн.

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

НАШ ГРАД