Ветерани отримають до 1,5 млн грн на власну справу

Ветерани отримають до 1,5 млн грн на власну справу

Підтримка і розвиток підприємницьких ініціатив ветеранів війни та членів їхніх родин є одним з пріоритетних напрямків Міністерства у справах ветеранів України. У 2022 році за сприяння Мінветеранів 53 ветерани-підприємці та члени їхніх родин мали змогу отримати фінансування у сумі від 500 тис. до 1 млн грн на розвиток власної справи.

Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого ефіру Національного марафону “Єдині новини”.

«Український ветеранський фонд, що працює при Мінветеранів, проводить конкурсні грантові програми для ветеранів–підприємців, членів їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. Завдяки таким проектам у 2022 році 53 особи мали змогу отримати фінансування у розмірі від 500 тисяч до 1 мільйону гривень на розвиток власної справи. Маємо багато успішних прикладів, коли ці гранти пішли на підтримку ветеранського бізнесу у сільському господарстві, фермерстві і навіть тих, що працюють на підтримку наших Захисників і Захисниць», – повідомила Міністр.

Також нещодавно Український ветеранський фонд Мінветеранів розпочав конкурсну грантову програму для розвитку ветеранського бізнесу “Варто робити своє”, розповіла Юлія Лапутіна. Проект, що запустили у партнерстві з благодійним фондом “МХП – Громаді”, спрямований на впровадження та підтримку ветеранських підприємницьких ініціатив у сільському господарстві, виробництві та переробці харчової продукції. А переможці конкурсу отримають від 500 тис. грн до 1,5 млн грн на ведення власної справи.

“Серед переможців наших грантових проектів також є підприємства, які виготовляють засоби для чищення зброї, шиють військовий одяг. Окрім того, що вони розвивають економіку країни в період, коли вона цього якнайбільше потребує, вони ще й підтримують оборону. Це дуже важливо. Тому, будь-ласка, долучайтесь до цих програм”, – зазначила Юлія Лапутіна.

Вона також нагадала, що за ініціативи Мінветеранів на порталі Дія.Бізнес з’явився розділ для ветеранів-підприємців та їхніх родин. В ньому вони можуть знайти всю необхідну інформацію щодо розвитку та підтримки власної справи: як заснувати власне підприємство, правильно вести бухгалтерську звітність, складати фінансовий план, отримати фінансування на розвиток своєї бізнес-ідеї, просувати продукт і управляти командою.

Детальніше про програми, умови та перелік необхідних документів на участь у програмах фінансування – на офіційному сайті Українського ветеранського фонду Мінветеранів: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-do-own/