АТ «Укрзалізниця» повернуто до управління Міністерства інфраструктури

АТ «Укрзалізниця» повернуто до управління Міністерства інфраструктури

Рішенням Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2019 р. АТ «Укрзалізниця» повернуто до сфери управління Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що нарешті відбудеться реформа Укрзалізниці, яка мала розпочатись ще три роки тому. Даною реформою передбачається розділення Укрзалізниці на оператора інфраструктури, вантажного перевізника та пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (IPO), повідомляє Міністерство інфраструктури України

«Буде створено конкурентний ринок залізничних перевезень та забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури. Для цього нам потрібен новий закон про залізничний транспорт, розраховуємо на підтримку Парламенту в цьому питанні. Готуємо реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень», — повідомив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури також зазначив, що відповідно до програми діяльності Уряду планується модернізація залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів та локомотивів: «За 5 років повинно бути оновлено 200 одиниць тягового рухомого складу, 800 пасажирських вагонів, 10 електропоїздів «Інтерсіті», відремонтовано та оновлено 5000 км залізничної інфраструктури. Для покращення якості надання послуг в концесію плануємо передати вокзали Києва, Миколаєва та Запоріжжя та iнших міст. Впровадимо системи управління якістю пасажирських перевезень та моніторинг їх виконання відповідно до стандартів Європейського Союзу. Наша ціль, щоб пасажири та вантажовідправники мали доступ до якісної та безпечної залізниці», — наголосив Владислав Криклій.