Financial Times написав, що Україна шукає компроміс у справі ПриватБанку

Financial Times написав, що Україна шукає компроміс у справі ПриватБанку

Коментар Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо статті Financial Times у справі ПриватБанку:

Зранку вийшла стаття в Financial Times, в якій я коментую справу ПриватБанку та нібито наголошую, що ми шукаємо компроміс в цьому питанні. Статтю одразу передрукували українські ЗМІ, які від себе додали, що Уряд веде переговори з пошуку компромісу з цього питання.

Щоб уникнути подальших маніпуляцій та розголосу, хочу розставити крапки над «і»: Уряд уважно вивчає ситуацію навколо ПриватБанку (в тому числі і перемовини з колишніми його власниками, які проводились попередньою незалежною наглядовою радою банку). Жодних перемовин Уряд ні з ким не веде.

Більше того, журналістам FT я наголошував, що не настільки глибоко знаю юридичні деталі цієї справи, щоб її коментувати по суті. Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук

Повний коментар журналістам Financial Times стосовно кейсу Приват Банка, щоб уникнути будь-яких подальших маніпуляцій в медіа — як в українських, так і зарубіжних

Пояснення журналістам Financial Times стосовно кейсу Приват Банка, щоб уникнути будь-яких подальших маніпуляцій в медіа — як в українських, так і зарубіжних

Прес-служба Прем’єр-міністра України повідомила, що інформація, яка міститься в сьогоднішньому матеріалі видання Financial Times, не відповідає принципам об’єктивності, що їх повинні дотримуватися засоби масової інформації – тим паче ЗМІ такого рівня.

Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті усієї наданої Прем’єр-міністром України інформації. 

Він не надавав жодної інформації щодо ведення будь-яких переговорів як із паном Коломойським, так і з будь-ким іншим щодо вказаного питання.

Дана публікація не відповідає високим стандартам журналістської роботи.

У зв’язку з цим направилено офіційний лист-звернення до авторів матеріалу з проханням спростувати викладені у ньому тези, пов’язані з вищезазначеним.

Коментар Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука щодо статті Financial Times у справі ПриватБанку