У Києві презентували альбом сучасних фронтових пісень ПісніВійни

У Києві презентували альбом сучасних фронтових пісень ПісніВійни

победа1У Києві презентували унікальний альбом сучасних фронтових пісень #ПісніВійни, які бійці Української армії виконали спільно з популярними музикантами. Проект був реалізований за підтримки Міністерства культури України та Генерального Штабу ЗСУ. До Дня Збройних Сил України учасники проекту представили альбом у великому концерті, повідомили у Міністерстві культури.

«Ця подія є для нас дуже важливою і значущою, адже вона об’єднує  спільні зусилля волонтерів, доблесних бійців нашої армії та усіх тих, хто розуміє, що пісня — це зброя, яка має в часи боротьби надзвичайно велике значення», — зазначив Міністр культури України Євген Нищук.

За його словами, так склалося історично, що український народ співав і в часи скрути, і в часи перемог. Тому пісня завжди супроводжувала в боротьбі славне українське лицарство. Ще за часів козацтва кобзарі в баладах описували славні звитяги того часу, прославляли героїв. Історичні події проносилися крізь ці пісні-легенди, а пісня залишалася в душі, несла емоцію,  сприймалася серцем.

«Сьогоднішній концерт – це важлива мистецька подія, адже подібний формат збірки пісень насправді є літописом. ПісніВійни поєднують в собі найсильніші почуття від подій Майдану,  коли також творили митці  і надихали в боротьбі до сьогоднішніх подій на  Сході України, коли наші військові йдуть у бій за Україну, ризикуючи своїм життям та здоров’ям у супроводі пісні», — говорить Євген Нищук.

За його переконанням, дуже важливо, щоб ці пісні, які справді народилися серед відчуття втрати своїх друзів, рідних  – проносилися крізь віки і доносили до нащадків той біль, який разом з хлопцями відчуває вся країна.

Дуже важливо, на думку Євген Нищука, що до процесу створення альбому долучилися  знані професійні виконавці, які завжди були носіями правдивої української пісні і, зрештою, історії.

 «Для нас це велике свято, яке демонструє потужну силу волонтерства, які довели, що дух, який був народжений на Майдані, допомагає і сьогодні стримати ворога і йти до перемоги, — додає генерал-майор Олег Грунтковський, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України. — Та потужна сила, той потужний поштовх, які дали волонтери – показав, що українська нація та український народ сильний, він має надзвичайне прагнення до своєї свободи».

Олег Грунтковський повідомив, що отримані  диски напередодні Дня захисника України вже передані воїнам на передову. В найближчих планах направити на фронт ще близько півтисячі примірників ПісеньВійни.

НАШ ГРАД