Європа лідирує у відновленні туризму

Європа лідирує у відновленні туризму

Незважаючи на серйозні геополітичні та економічні потрясіння, люди не відмовляються від подорожей. Зі Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) повідомляють про помітне відновлення в галузі після скасування обмежень, пов’язаних з пандемією.

У перші п’ять місяців 2022 року міжнародні кордони перетнули 250 млн іноземних туристів. Минулого року за цей період подорожі за кордон здійснили лише 77 мільйонів людей.

У доповіді ЮНВТО наголошується, що сектор поступово відновлюється та повертається до рівня, який був до пандемії. За перші п’ять місяців цього року різко зросла кількість міжнародних туристів, які прямують практично до всіх регіонів світу.

«Відновлення туризму набирає обертів у багатьох частинах світу, долаючи труднощі, що виникають на його шляху», — сказав Генеральний секретар ЮНВТО Зураб Пололікашвілі. Водночас він побоюється, що економічні та геополітичні проблеми можуть вплинути на розвиток туризму в місяці 2022 року, що залишилися.

Європа прийняла більш ніж у чотири рази більше міжнародних туристів, аніж за перші п’ять місяців 2021 року, зростання на 350 відсотків. Цьому сприяв високий всередині регіональний попит та скасування всіх обмежень на поїздки у більшій кількості країн.

У Північній та Південній Америці кількість прибутків збільшилася більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року. Проте темпи цього відновлення пов’язані зі слабкими результатами у 2021 році. Загалом кількість туристичних прибутків в обох регіонах все ще на, відповідно, 36 і 40 відсотків нижче за рівень 2019 року. , Гондурас та Пуерто-Ріко. Це свідчить про те, що туризм, який входить до числа галузей, які найбільше постраждали в період пандемії, поступово оговтується від шоку. Зростання витрат на туризм також зростає. Міжнародні витрати туристів із Франції, Німеччини, Італії та США нині становлять від 70 відсотків до 85 відсотків того, що вони витрачали до пандемії. А витрати туристів з Індії, Саудівської Аравії та Катару вже перевищили рівень 2019 року.

З точки зору отриманих доходів від міжнародного туризму, такі країни як Республіка Молдова, Сербія, Сейшельські острови, Румунія, Північна Македонія, Сент-Люсія, Боснія та Герцеговина, Албанія, Пакистан, Судан, Туреччина, Бангладеш, Сальвадор, Мексика, Хорватія та Португалія вже повністю відновили їх рівня, який був до пандемії.

НАШ ГРАД