Як отримати довідку про несудимість

Як отримати довідку про несудимість

Довідка про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України

Довідка про несудимість — опис послуги

Довідка про несудимість, яку надають громадянину за його особистим запитом, може знадобитися в кількох випадках: при оформленні на роботу, оформленні візи для виїзду за кордон, для участі у тендері, здійснення усиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, оформлення або поновлення документів тощо.

Існує два види довідки — так звану «скорочена» та «повна». «Скорочена» довідка включатиме відомості про відсутність/наявність судимості, «повна» довідка — відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Подати запит онлайн

Спосіб електронної ідентифікації: Електронний цифровий підпис, Bank ID

Як отримати послугу? 

Особисто надіслати запит на отримання довідки про відсутність судимості онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС.

При замовленні довідки онлайн збережіть її номер. Це дозволить Вам самостійно перевіряти статус її готовності.

Строки надання послуги

Протягом 30 календарних днів з дня надходження запиту.

Вартість послуги

Безкоштовно

Результат послуги

Довідка про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Відповідальний орган, що надає довідку про несудимість

Міністерство внутрішніх справ України

Нормативна база

Наказ Міністерства Внутрішніх Справ від 29 листопада 2016 року № 1256 «Про організацію доступу до відомостей персонально-довідкового обліку єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України»

Факти ICTV публікують наглядну інструкцію:

1. Заходите на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.uaобираєте спосіб зареєструватися, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank.

2. Заповніть електронну форму і оберіть зі списку сервісний центр МВС, в який приїдете за документом. Відправляєте форму.

3. Заявка обробляється і формується в автоматичному режимі. Після того, як ви отримаєте повідомлення на електронну пошту, можна приїхати за готовим документом.

НАШ ГРАД