Шлюб онлайн у Дії

Шлюб онлайн у Дії

Уряд прийняв постанову, яка дозволить українцям у межах експериментального проекту одружуватися в застосунку Дія. Раніше через неможливість побачитися наживо багато наречених відкладали узаконення стосунків. Процес державної реєстрації шлюбу планується повністю перевести в електронну форму. Особливо актуальне одруження онлайн для військових та пар, які через війну перебувають на відстані, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

Як працюватиме одруження в Дії?

  • наречені заповнюють заяву про реєстрацію шлюбу через застосунок Дія;
  • одружуватиме молодят по відеозвʼязку працівник ДРАЦСу;
  • підписують актовий запис про шлюб Дія.Підписом.

Нагадаємо, нещодавно на порталі Дія з’явилася можливість подавати заяву про державну реєстрацію шлюбу й одразу вибирати місце, час, формат та зал, де пройде церемонія. Тобто в такому разі нареченим необхідно було прийти до ДРАЦСу безпосередньо лише на реєстрацію шлюбу. Цією послугою вже скористалися понад 22 тисяч українських пар. А після запуску вищезгаданого сервісу весь процес одруження буде цифровізовано.

Шлюб онлайн не тільки спростить життя українців, а й стане унікальним прикладом електронного сервісу в соціальній сфері для інших країн. Дія дивує, дбає, надихає.