Чорнобильська зона — одна із популярніших туристичних маршрутів

Чорнобильська зона — одна із популярніших туристичних маршрутів

У рамках проекту «Мандруй Україною» для туроператорів та преси було проведено промо-тур до зони відчуження. Учасники ознайомилися із новими туристичними маршрутами та змогли побачити і почути інформацію, чому зона відчуження – це потужний туристичний магніт не тільки Київського регіону, а й усієї України, повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження

«Туристичний напрямок і безпека туристичних маршрутів – це важлива частина проекту «Магніти України: Чорнобиль», який реалізується за підтримки Офісу Президента України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства інформаційної політики та культури, Державного агентства розвитку туризму України та Київської обласної державної адміністрації», – наголосив заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук.

За його словами, зона відчуження — це унікальне місце, де поєднано минуле, сьогодення та майбутнє. Де є міста, які вже не придатні для проживання, і великий Заповідник з дикою мальовничою природою, а також унікальні технологічні обʼєкти. Відкриття нових локації та маршрутів підвищує туристичну привабливість.

Уже розроблено та затверджено маршрути на велосипедах, каяках та всюдиходах. Чорнобиль – це місце не тільки минулого. Це територія змін і місце, де можна переосмислити погляди на життя.

«Чорнобильська зона є одним із найпопулярніших напрямків серед вітчизняних та іноземних туристів в Україні. Чорнобиль – це унікальне місце на планеті, де природа відроджується після світової техногенної катастрофи і наше завдання, щоб про це знали і не забували не тільки за межами області, а й за межами України», – зазначив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олександр Скляров.

Захід було організовано з ініціативи Київської обласної державної адміністрації, за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження, в рамках меморандуму про співробітництво з ГО «Асоціація Чорнобильських туроператорів».

 НАШ ГРАД