У 2017 році Укрзалізниця придбала 50 пасажирських вагонів

У 2017 році Укрзалізниця придбала 50 пасажирських вагонів

зализниця поездУкрзалізниця у 2017 році виготовила найбільше вантажних вагонів за останні 7 років, розпочала оновлення локомотивів, придбала 50 пасажирських вагонів та модернізувала електрички. Про такі підсумки роботи галузі розповів на прес-конференції в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, повідомляє прес-служба залізниці.

Керівник товариства розповів, що у 2017 році Укрзалізниця вже побудувала 2333 піввагони. «Це дозволило Укрзалізниці стати не лише найбільшим перевізником, а й найбільшим виробником вагонів в Україні»,  зазначив Євген Кравцов. За його словами, у 2018 році компанія планує на власних заводах побудувати 3600 піввагонів та 100 фітингових платформ, а також придбати 2475 піввагонів за власні кошти та близько 3000 – за кошти ЄБРР.

Укрзалізниця також розпочала масштабне одновлення тягового рухомого складу. До кінця року загалом буде модернізовано та капітально відремонтвано  понад 200 локомотивів – це  більш ніж удвічі перевищує минулорічні обсяги році, коли було відновлено 88 локомотивів. «У 2018 році плануємо капітально відремонтувати та модернізувати 237 локомотивів. Завдяки збільшенню обсягів ремонтів, вітчизняні заводи отримають додаткові замовлення. Також плануємо розвивати стратегічне партнерство з General Electric та придбати 30 тепловозів і 2 електровози», –  повідомив Євген Кравцов.

Масштабне оновлення рухомого складу відбувається і в пасажирському секторі. Так, у 2017 році Укрзалізниця придбала 50 пасажирських вагонів та 32 пасажирські вагони повністю модернізовані. За увесь 2016 рік було  придбано 9 пасажирських вагонів. «У 2018 році плануємо придбати ще 60 пасажирських вагонів та запропонуємо пасажирам нові сервіси і новий розподіл поїздів на три категорії: комфорт, стандарт, економ»,  – розповів в.о. голови правління товариства.

Він нагадав, що у новому графіку руху, що діє з 10 грудня, Укрзалізниця запропонувала пасажирам 11 нових маршрутів, що об’єднали всю країну. «За 11 місяців у далекому сполученні перевезли 84,4 млн пасажирів  – це на 4,8 млн пасажирів більше, ніж за відповідний період 2016 року. Рекордно збільшено кількість пасажирів у міжнародному сполученні – майже у п’ять разів», – зазначив Євген Кравцов.

Також цьогоріч Укрзалізниця капітально ремонтує та модернізує електропоїзди для приміських перевезень. Загалом буде такими видами ремонту оновлено 16 електропоїздів (75 секцій), що більше, ніж тогоріч – у 2016 році 11 електричок (56 секцій).

ПАТ «Укрзалізниця» стає прибутковою, відкритою та прозорою компанією. Євген Кравцов повідомив, що 2017 рік компанія планує закінчити з прибутком – 100 млн грн за міжнародними стандартами звітності. Наразі кредитний портфель Укрзалізниця зменшила майже на 5 млрд грн.

Компанія публічно демонструє рух коштів, що надійшли від індексації вантажних тарифів на спеціальний інвестиційний рахунок. Також Укрзалізниця відкриває максимальну кількість даних про свою діяльність – вперше на сайті компанії опубліковано проект плану капінвестицій на 2018 рік, консолідовану фінзвітність за МСФЗ, презентації для інвесторів за результатами діяльності  компанії. Рада директорів Європейської Бізнес Асоціації прийняла рішення про прийняття Укрзалізниці в ЄБА.

«Ми цілком усвідомлюємо свою відповідальність за розвиток країни. Для цього сьогодні приймаються безпрецедентні системні рішення. Укрзалізниця рухає країну вперед. Я вірю, зовсім скоро ми будемо сприймати це, як доконаний факт. Минулий рік ми крок за кроком йшли до цієї мети. І результати останніх місяців переконують: ми на правильному шляху», – зазначив Євген Кравцов.

НАШ ГРАД