У Мелітополі будують льодову арену

У Мелітополі будують льодову арену

Новий спорткомплекс з льодовою ареною у місті Мелітополь стане одним із знакових об’єктів, які реалізовують в межах Програми Президента «Велике будівництво». Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час робочої поїздки до Запорізької області.

«Плюс один спортивний «магніт» в Україні. Льодова арена у Мелітополі, впевнений, стане місцем для виховання юних чемпіонів. Комплекс розраховано на 500 глядацьких місць, тож немає жодного сумніву, що арена об’єднуватиме всіх любителів яскравих спортивних вражень», — зазначив Міністр Олексій Чернишов.

Відтак, будівництво спортивного комплексу у Мелітополі стартувало у квітні 2021 року і знаходиться на початковому етапі. Наразі у будівлі розпочато монтаж основних колон та залізобетонних блоків. 

«Держава взяла впевнений курс на оновлення, і завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» країна змінюється — динамічно та цілеспрямовано. Для цього використовуються різні моделі фінансування — зокрема, ДФРР, місцеві бюджети, бюджети громад та міжнародне співфінансування», — підкреслив очільник Мінрегіону Олексій Чернишов.

Зазначимо, льодову арену у Мелітополі обладнають кімнатами для суддів, тренерів та медичного персоналу. Йдеться про криту будівлю, де можна буде займатися зимовими видами спорту — хокеєм и фігурним катанням — цілий рік. Також тут буде облаштоване спеціальне приміщення для заточування ковзанів і місця для маломобільних груп населення. Об’єкт будують за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури у 2021 році. Також частково роботи фінансуються з місцевого бюджету. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» включено 500 соціальних об’єктів, 80 з них – це спортивна інфраструктура.