У лікарні поступлять бюджетні ліки для онкохворих

У лікарні поступлять бюджетні ліки для онкохворих

таблеткиНа складі «Укрмедпостач» вже є чотири препарати для лікування онкохворих дітей на суму понад 622 тис. дол. США та сім препаратів для лікування дорослих на більше ніж 2 млн доларів, повідомив заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець. Середня економія бюджетних коштів по вже доставленим препаратам складає 31,5% по відношенню до цін закупівель МОЗ 2014 року та 46,5% до цін 2013 року у доларовому еквіваленті. Вже наступного тижня ліки будуть доставлені до лікарень в регіони. Отже, співпраця через міжнародні механізми результативна, вона дає економію бюджетних коштів і потенційне збільшення кількості ліків для важкохворих людей.

«Система, яка була запроваджена Міністерством охорони здоров’я, завдяки закупівлі ліків через міжнародні організації забезпечила економію бюджетних коштів від 10 до 90% на закупівельних цінах. Потрібно декілька місяців, аби поставити необхідні препарати в регіони. За інформацією з областей певний запас ліків там є, Міністерство охорони здоров`я забезпечить перерозподіл за критичною нестачею, а отже, ситуацію вдасться стабілізувати», — підкреслив Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман.

Заступник Посла Сполученого Королівства Великої Британії в Україні Хелен Фейзі переконана, що Уряд Великобританії й надалі працюватиме з Урядом України в питанні міжнародних закупівель: «Перші результати співпраці України та відомої британської компанії Crown Agents несуть полегшення для багатьох хворих в Україні. Нова система закупівель зробить ліки більш доступними для всіх українських пацієнтів, адже використовуючи прозорі мезанізми, компанія значно заощадить кошти, що дасть змогу пролікувати більшу кількість людей», — зауважила вона.

Старший консультант з питань закупівель Crown Agents Крістін Джексон подякувала українським постачальникам, які швидко підписали контракти і зробили можливою доставку ліків на склад.

МОЗ України та британське закупівельне агенство Crown Agents 6 листопада 2015 року підписали договір на закупівлю ліків та медичних препаратів на суму понад 750 млн гривень. Угода передбачає закупівлю онкологічних та онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих через закупівельне агентство Crown Agents. Crown Agents – одна з трьох міжнародних організацій, яка визначена Постановою Кабінету Міністрів України для закупівлі ліків.

НАШ ГРАД