Українців закликають уникати участі у псевдореферендумах

Українців закликають уникати участі у псевдореферендумах

Так звані «референдуми», які окупаційна влада намагається провести цими днями на частині українських територій, ніколи не будуть визнані ані Україною, ані міжнародною спільнотою. Це нікчемне голосування суперечить Конституції України, міжнародному праву, зокрема статуту ООН, та будь-якому здоровому глузду, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

«Наполегливо рекомендую уникати будь-якого контакту з окупантами. Не йдіть, ігноруйте такі заходи, не беріть участь в дільничних комісіях. Тим, хто бере участь в підготовці та проведенні псевдореферендумів, загрожує кримінальна відповідальність», – застерігає Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Щоб уникнути участі в «референдумі», який окупанти намагаються провести, слід діяти за таким алгоритмом:

1. Якщо вам стало відомо, що до Вас можуть прийти зі скриньками для голосування або будуть змушувати йти на виборчу дільницю, – спробуйте на ці дні змінити місце проживання.

2. Якщо вам написали чи зателефонували, – не йдіть на контакт та не розголошуйте своїх даних. Ваші персональні дані ворог може використати аби сфальсифікувати списки та створити видимість явки.

3. Вам стали відомі будь-які факти примусу чи тиску з боку окупантів на українських громадян? Сигналізуйте за телефонами:

Телефон довіри СБУ: 0 800 501 482 (інформація конфіденційна);

Гаряча лінія Національної поліції України: 0 800 50 0202.

Також дзвоніть на гарячу лінію Мінреінтеграції для ТОТ та з-за кордону: +38 (096) 078 84 33.

Мінреінтеграції застерігає: всіх, хто братиме добровільну участь у підготовці псевдореферендумів чи співпрацюватиме з окупантами, буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

НАШ ГРАД