Україну чекає найгірша зима

Україну чекає найгірша зима

Напередодні «найгіршої зими з моменту здобуття незалежності» Україні терміново потрібні додаткові засоби для підготовки до зимового сезону. Про це йдеться у Плані підготовки до зими 2022–2023 років для України, який розробили в Управлінні ООН з питань координації гуманітарних питань (УКГВ). Тим часом ООН надає допомогу жителям Вінниці, яка пережила напередодні ракетний обстріл, повідомляє ООН. 
Установи ООН надають допомогу у Вінниці, яка зазнала напередодні ракетного обстрілу. Всесвітня організація охорони здоров’я доставила до міста медичне приладдя, а Міжнародна організація з міграції та Управління ООН у справах біженців допомагають місцевим жителям, які залишилися без даху над головою, а також надають психологічну підтримку постраждалим.

ООН підтвердила загибель 23 людей, включаючи трьох дітей. Понад десять осіб вважаються зниклими безвісти. У рятувальних роботах беруть участь близько 400 людей.
За оцінками УКГВ, зараз гуманітарної допомоги потребують 15,7 млн ​​українців, у тому числі 7,1 млн внутрішньо переміщених осіб, які проживають як у приватних будинках, так і в колективних центрах. Багато цих будівель не пристосовані для захисту від суворих холодів. Оскільки зимова температура в деяких частинах країни за прогнозами впаде до -20 градусів за Цельсієм, серйозні наслідки відчують на собі мільйони людей, які живуть без достатньої теплової ізоляції та опалення.

План УКГВ включає заходи щодо захисту найбільш уразливих людей. Для його реалізації потрібні 226 млн доларів. Ця сума піде на термінову закупівлю та розподіл предметів першої потреби, а також на фінансування ремонтних робіт.
Утеплення центрів, в яких живе багато вимушених переселенців, коштуватиме 80 млн доларів. 15 тисячам українських сімей, які проживають у сільській місцевості, УКГВ допоможе відремонтувати приміщення, в яких міститься худоба. Сім мільйонів доларів планується витратити на ремонт систем опалення та подачі гарячої води.

«Завчасне планування має найважливіше значення для забезпечення безпечних та гідних умов життя, – йдеться у тексті Плану УКГВ. – Заходами щодо підготовки до зими керує уряд України у співпраці з ООН та партнерами організації з гуманітарних питань. План дій та своєчасне фінансування дозволять врятувати велику кількість життів».

НАШ ГРАД