Триває відновлення звільненої Херсонщини

Триває відновлення звільненої Херсонщини

Для відродження звільнених територій, яких стає дедалі більше, Уряд втілює стратегію реінтеграції. Це відродження – поетапне, розповіла Віце-прем’єр-міністр України — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України  Ірина Верещук під час робочої поїздки на Херсонщину, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

На сьогодні до 40% житла в повернутих селах зруйновано чи пошкоджено. Не всюди є електро-, газо- та водопостачання. Напередодні зими постало питання: чим обігрівати будинки? Не вистачає ліків, продуктів, теплих речей на зиму.

Початок відновлення звільнених територій – у підтримці кожної сім’ї, що там живе та потребує допомоги. Зокрема, мешканці отримають гуманітарну, фінансову допомогу, продукти, ліки, паливо. Вже наступного тижня у звільнених селах Херсонщини почнуться роботи з поновлення мереж електроживлення, буде організована доставка дров для опалення осель.

У звільненій Кочубеївці найближчим часом відновиться робота відділення Укрпошти, запрацює банківській термінал. А вже з наступного тижня розпочнеться виплата пенсій. Вирішене також питання з первинною медичною допомогою: у селі запрацюють бригади екстреної допомоги. Для зручного сполучення з населеним пунктом найближчим часом проведуть ямковий ремонт ділянки автодороги Кочубеївка – Кривий Ріг.

Ще в одному звільненому населеному пункті Херсонщина – Високопілля – наступного тижня розпочнуть відновлювати мережі електроживлення. Туди також доставлять дрова та пічки для опалення осель.

Мінреінтеграції активно залучає міжнародних партнерів до проектів з надання мешканцям звільнених територій фінансової допомоги, а також допомоги опалювальним паливом на зимовий період.

НАШ ГРАД