Стратегічна ціль України – членство в НАТО

Стратегічна ціль України – членство в НАТО

Стратегічна ціль України – членство в НАТО, – наголосив Міністр оборони України Андрій Загороднюк 10 листопада під час інтерв’ю в прямому ефірі випуску програми «ТСН. Тиждень». 

На запитання стосовно допомоги Північноатлантичного Альянсу в нинішньому становищі України, керівник військового відомства зазначив: «Допомога, яку ми зараз отримуємо від НАТО, вона більш системна і направлена на розбудову нас як армії, що взаємосумісна з країнами Альянсу. Це для нас важливо політично, тому що наша стратегічна ціль – це членство в НАТО. Так само це важливо з точки зору боєготовності і запровадження тих стандартів, за якими ми зможемо краще воювати. Цей процес системний, він триває і триватиме ще деякий час».

Андрій Загороднюк також наголосив, що країни-партнери на постійній основі постачають нашим Збройним Силам зброю, техніку, проводять фахову підготовку українських військовослужбовців.

«У такий спосіб НАТО з нами. Це постійно підтверджується, і це незважаючи на зміни в українському Уряді. Інші процеси також не переривалися взагалі. Це процес – він відбувається, і відбувається  контрольовано, зараз ми навіть підсилюємо його», — наголосив Міністр оборони.