Систему розпізнавання літаків модернізують до стандартів НАТО

Систему розпізнавання літаків модернізують до стандартів НАТО

Систему розпізнавання літаків «свій-чужий» модернізують до стандартів НАТО. Про це під час зустрічі домовилися представники Міністерства оборони, Генерального штабу, Командування Повітряних Сил ЗС України з керівниками вітчизняних підприємств-виробників радіолокаційного озброєння, повідомляє Міністерство оборони України

Як повідомив начальник радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Вишневський, на узгоджувальній нараді обговорювалися варіанти модернізації наземних радіолокаційних запитувачів системи «Пароль», перспективи їх створення на новій елементній базі та адаптації відповідно до стандартів НАТО.

«Апаратна складова наземних радіолокаційних запитувачів, що застосовується у Повітряних Силах, хоч і виконує покладені на неї завдання, усе ж залишається морально застарілою, – зазначив генерал-майор Сергій Вишневський. – Більше того, ми рухаємося в НАТО. Віднедавна цей курс закріплено в Конституції. Тож питання відповідності стандартам Північноатлантичного альянсу у системі обміну інформації є на часі».

Генерал-майор Сергій Вишневський також додав, що вітчизняні виробники радіолокаційних засобів мають потужний потенціал, а їх продукція користується попитом на світовому ринку озброєння. Він переконаний, що завдяки діалогу і плідній співпраці з підприємствами вітчизняного ОПК, Збройні Сили здатні в найкоротші терміни вирішити питання переозброєння радіотехнічних військ та повністю перейти на новий стандарт розпізнавання.

  НАШ ГРАД