росія скасувала всі авіарейси за кордон

росія скасувала всі авіарейси за кордон

Ситуація в транспортній інфраструктурі станом на 05 березня, повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України. 

MÁV (Угорські державні залізниці) допомагають Україні — надають свій рухомий склад, який регулярно вивозить українців, а також безкоштовно доправляє їх територією країни.

 Росію та Білорусь відсторонено від участі у Міжнародному союзі залізниць

 Росія скасувала всі авіарейси за кордон

 Укрзалізниця

  • MÁV (Угорські державні залізниці), які допомагають Україні у війні з окупантом. Угорщина надає свій рухомий склад, яким регулярно вивозить українців, а також безкоштовно доправляє їх територією країни.
  • Проїзд з України до Угорщини

— щодня Київ — Львів — Мукачево — Захонь (Záhony) — Будапешт (Budapest): безпересадковий спальний вагон — подальше проходження через Дьйор (Győr) до Відня (Wien) не визначено,

— щоденно Мукачево — Чоп – Захонь (Záhony) – Ніредьгаза (Nyíregyháza) – Дебрецен (Debrecen) – Будапешт (Budapest): поїзда InterCity,

— 9 разів на день Чоп — Захонь (Záhony): прикордонні пасажирські поїзди, з пересадкою на станції Захонь далі по напрямку Ніредьгаза — Дебрецен — Будапешт. Кількість місць збільшена.

  • Проїзд територією Угорщини

— Захонь — Будапешт, 6 поїздів InterCity щодня, зупинки у Ніредьгазі та Дебрецені.

— 6 додаткових щоденних поїздів, які прямують до Будапешта без проміжних зупинок (час у дорозі близько 4 годин).

  • Квиток солідарності -кожен, хто має посвідчення особи (ID-карту, паспорт), виданий владою України, може безкоштовно їздити поїздами в Угорщину так званим квитком солідарності. Це також стосується дітей, які подорожують з українськими пасажирами, і не мають власних документів, що засвідчують особу. Квиток солідарності перед поїздкою слід придбати лише у касі, він не продається в автоматах чи онлайн. Якщо на станції посадки немає каси, квиток солідарності необхідно придбати у провідника на борту поїзда. Купуючи квиток, необхідно вказати пункт призначення вашої подорожі. Квиток можна придбати для проїзду між будь-якими станціями в Угорщині. Лише один пасажир може подорожувати з одним білетом солідарності. Квиток солідарності має бути у всіх пасажирів незалежно від віку. Безкоштовний квиток солідарності дійсний у 2-му класі.
  • Для подорожей Західною Європою. Для поїздок до Австрії та Словаччини видається квиток солідарності до останньої станції в Угорщині. У цих двох країнах власники українських посвідчень особи можуть продовжувати свої поїздки безкоштовно (до 7 березня у разі Австрії).
  • Для виїзду з Угорщини, окрім Австрії та Словаччини, необхідно купити міжнародний квиток. Рекомендуємо придбати міжнародний квиток на великих вокзалах Будапешта. Інформацію про розклад поїздів та поточну транспортну ситуацію можна отримати за адресою: https://www.mavcsoport.hu/ Ви також можете зателефонувати до кол-центру MÁVDIREKT за телефоном +36 1 3 49 49 49 (безкоштовно).
  • Починаючи з 6 березня цього року відновлюється рух приміського поїзда № 6335/6336, який курсуватиме у сполученні Здолбунів – Сарни;
  • починаючи з 7 березня цього року, курсуватиме приміський поїзд № 6341/6342 сполученням Сарни – Здолбунів.
  • Поряд із тим, із технічних причин, починаючи з 6 березня цього року, тимчасово не курсуватиме приміський поїзд № 6333/6334, а з 7 березня цього року тимчасово не курсуватимуть приміські поїзди № 6327 сполученням Удрицьк – Сарни та № 6343/6344 сполученням Сарни – Здолбунів.

Пошта

  • Укрпошта відділення у великих містах та райцентрах працюють за графіком, окрім регіонів, де йдуть бойові дії. По селах обмежено, бо бережемо ресурси та паливо, щоб можна було з 5 березня виплатити пенсії та субсидії.
  • Як працюють відділення перевіряйте за посиланням https://offices.ukrposhta.ua/

Нова пошта. У Київській, Черкаській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Житомирській областях працюють лише деякі відділення та виключно на видачу тих посилок, що там знаходяться і тільки у разі, якщо немає загрози життю. Список відділень, які працюють станом на 1 березня

Міжнародний вимір та санкції

Росію та Білорусь відсторонено від участі у Міжнародному союзі залізниць. Офіційна відповідь від Міжнародного союзу залізниць (UIC) про відсторонення російської та білоруської залізниці від участі в організації до повернення мирної ситуації в Україні. UIC повідомили, що слідкують за ситуацією та виразили солідарність з Українською залізницею у складні для країни часи. Міжнародний союз залізниць (Union internationale des chemins de fer) — всесвітня асоціація торговельно-економічного співробітництва між основними суб’єктами міжнародного залізничного сектора. Союз заснований у 1922 році, штаб-квартира знаходиться у Парижі, членами UIC є 204 організації.

Росія скасувала всі авіарейси за кордон. Російським авіакомпаніям із літаками, що знаходяться в лізингу, із 6 березня рекомендовано зупинити рейси за кордон, оскільки ЄС ухвалив рішення про повну заборону на постачання та лізинг літаків до РФ. Російське Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) рекомендувало російським авіакомпаніям обмежити рейси за кордон на літаках, зареєстрованих в іноземних реєстрах. Таких літаків – абсолютна більшість (Boeing, Airbus, CRJ, Embraer). Після цього Аерофлот повідомив, що з 8 березня зупиняє всі закордонні рейси. Компанія буде літати тільки в Білорусь. Зупинка польотів не торкнеться літаків російського виробництва – в першу чергу Sukhoi Superjet 100. Найбільші експлуатанти SSJ – авіакомпанії Росія (62 літаки, за даними airfleets.net), Азимут (15 літаків), Red Wings (14), Ямал (14). Але можливість експлуатації SSJ обмежена дальністю польоту (близько 3 000 км у стандартній версії) та місткістю (98 місць у базовому компонуванні).

Західні порти США оголосили бойкот російським суднам. Профспілки працівників морського транспорту США підтримали Україну. Докери з 29 портів, розташованих на Західному узбережжі США, написали листа на підтримку України.

Міжнародний зернотрейдер Louis Dreyfus призупиняє роботу в РФ. Один із найбільших у світі трейдерів сільськогосподарською продукцією, компанія Louis Dreyfus (LDC), призупинила діяльність у Росії.

Екіпажі іноземних суден в Україні евакуйовані до консульств. Моряки з іноземних суден, які перебувають у портах України з початку війни, евакуйовані до місцевих консульств. Частина іноземців вже знаходяться в дорозі додому.

Джерела: Мінінфраструктури, Укрзалізниця

НАШ ГРАД