Розпочато виплати родинам медпрацівників, які померли від COVID-19

Розпочато виплати родинам медпрацівників, які померли від COVID-19

На початку 2020 року Україна, як і весь світ, постала перед складним викликом COVID-19. Українські медичні працівники щодня рятують наших громадян, ризикуючи власним здоров’ям і життям, повідомляє Міністерство соціальної політики України

За словами Президента України Володимира Зеленського, «медики не мають боятися ходити на роботу, вони повинні відчувати не лише нашу моральну підтримку, а й знати, що держава дбає про них і здатна подбати про їхніх близьких і дітей».

Як повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Урядом прийнято важливі рішення, спрямовані на посилення соціального захисту медичних працівників та їхніх родин у зв’язку з поширенням COVID-19.

Визначено та регламентовано порядок виплат медичним працівникам у разі встановлення інвалідності або смерті від коронавірусної інфекції, що сталися під час виконання ними професійних обов’язків».

Наразі Мінсоцполітики вжито всіх заходів, зокрема, перераховані кошти, які з дня на день надійдуть від Фонду соціального страхування безпосередньо на рахунки родичів медичних працівників у розмірі 210 тисяч 200 гривень.

Крім того, найближчим часом буде забезпечено додаткову виплату родинам у розмірі 1 мільйон 575 тисяч 500 гривень.

  НАШ ГРАД