Родичам дозволено перебувати разом з хворим у реанімації

Родичам дозволено перебувати разом з хворим у реанімації

довжинец больницаВиконуючий обов’язки Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський подякував громадським організаціям за участь у розробці наказу №592 «Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії», який набув чинності 29 червня 2016 року та яким передбачається вільний доступ родичів хворого до реанімацій. Повідомляє прес-служба МОЗ України.

«Ми разом зробили дуже хорошу справу — був підготовлений, розроблений і затверджений наказ №592 про доступ родичів до пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. Перш за все, хочу наголосити, що на моє особисте переконання, коли батьки і родичі знаходяться разом з хворим, то процес одужання відбувається набагато краще, набагато швидше. Присутність родичів дозволяє спільно з медиками піклуватися про здоров’я хворого. Хочу подякувати представникам громадськості, на мою думку, це була дуже хороша робота, дуже хороший приклад співпраці, позитивної громадськості і центрального органу виконавчої влади. Відбулося декілька робочих нарад, у ході яких всі сторони процесу висловлювали свої думки, радилися, і вийшов дійсно хороший документ, який вирішить дуже важливу соціальну проблему», — повідомив В.Шафранський.

За словами співініціатора наказу про допуск в реанімацію Анастасії Леухіної, участь в розробці цього наказу взяли більше 50 громадських організацій та народні депутати.

НАШ ГРАД