За півроку Україна отримала понад 60 млн дол. зарубіжної допомоги на потреби армії

За півроку Україна отримала понад 60 млн дол. зарубіжної допомоги на потреби армії

одяг АТОНа даний час триває співпраця з більш ніж 40 країнами, традиційно основними та найбільш активними партнерами ЗС України є збройні сили Сполучених Штатів Америки, Канади, Великобританії, Турецької Республіки, Республіки Польща та Литовської Республіки. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України. 19 країн-партнерів надали медичну допомогу 211 пораненим та травмованим військовослужбовцям Збройних Сил України, ще 11 військовослужбовців на даний час перебувають на лікуванні за кордоном.

Упродовж 2014-2015 років Збройні Сили України отримали допомогу у вигляді матеріальних засобів від 20 країн світу, а саме: технічну допомогу (прилади нічного бачення, засоби зв’язку, техніка для розмінування, автомобільна техніка, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, техніка для розмінування та ін.) – на суму близько 57 млн дол. США; гуманітарну допомогу (медичне та тилове майно) – на суму близько 46 млн дол. США.

«Протягом поточного року нами було отримано допомоги на суму понад 60 млн дол. США, з яких технічна допомога на суму понад 53 млн. дол. США (останнє надходження – автомобіль медичної евакуації на базі HMMWV M1152, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36(V)10 та запасні частини до них), гуманітарна (медичне та тилове майно) – близько 7 млн. дол. США. Нашими ключовими партнерами в цьому питанні є Сполучені Штати Америки, Канада, Великобританія та Литва», – повідомив генерал-лейтенант Леонід Голопатюк.

НАШ ГРАД