Роботу слідчих оцінюватимуть за кількістю справ, направлених до суду

Роботу слідчих оцінюватимуть за кількістю справ, направлених до суду

Роботу слідчих оцінюватимуть за кількістю справ, направлених до суду. Про це Голова Національної поліції України повідомив під час підбиття підсумків роботи слідчих підрозділів у 2017 році. Сергій Князєв зауважив, що робота слідчих є найважливішим інструментом у роботі всієї поліцейської системи. Відтак у 2018 році заплановано зміни критеріїв оцінки їх роботи. Це повинно покращити результативність та ефективність роботи кожного із співробітників на місцях. 

«У листопаді у Львові ми прийняли рішення з керівниками головних управлінь поліції – відійти від старої системи оцінки роботи поліцейських по всіх лініях роботи, крім тяжких злочинів стосовно життя і здоров’я людини. У ситуації щодо загальної кримінальної злочинності ми будемо обліковувати тільки кількість закінчених проваджень, направлених до суду», – зазначив Голова Нацполіції.

За словами заступника Голови Нацполіції – начальника Головного слідчого управління Віталія Невгада, у 2018 році слідчі працюватимуть за новими вимогами.

«Уже змінені вимоги до роботи слідчих на місцях. Ми відходимо від старих бюрократичних методів, коли реальне розслідування замінюється паперовим документообігом. Натомість ретельна робота з інформацією, як це зараз організовано в Головному слідчому управлінні, дає свої позитивні результати», – зазначив керівник ГСУ, додавши, що завдяки такій організації правоохоронці затримують членів серйозних злочинних груп.

Водночас Віталій Невгад повідомив, що впродовж 2017 року слідчими розслідувалося більше 2,5 мільйона кримінальних проваджень. З цієї кількості розслідування закінчено у 875 тисячах кримінальних проваджень.

«Також суттєво підвищено рівень відшкодування збитків. Зокрема, накладено арешт на майно загальною вартістю майже 4 мільярди гривень, що становить 70 відсотків від загальної суми завданих збитків», – зазначив начальник ГСУ.

Віталій Невгад додав, що впродовж 2017 року слідчі поліції направили до суду матеріали у майже 127 тисячах кримінальних проваджень. Це на 18 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року.

НАШ ГРАД