На водоймах країни вже встановлено 937 рятувальних постів 

На водоймах країни вже встановлено 937 рятувальних постів 

19 січня в Україні відзначається одне із найважливіших релігійних свят — Водохреще. Традиційно цього дня люди масово вирушають на водойми, щоб зануритись у крижану воду. Для того, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій, у кожному регіоні визначені офіційні місця, куди можна прийти та скупатися. Там чергують рятувальники, водолази ДСНС та медичні працівники, повідомили у прес-службі ДСНС. Зокрема, на водоймах країни вже встановлено 937 рятувальних постів у складі 3-4 осіб із засобами порятунку. Загалом, цього дня на водних об’єктах чергують понад 3 тисячі рятувальників та 550 одиниць техніки ДСНС.

Крім того, по всій країні напередодні фахівці Служби порятунку проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного перебування на замерзлих річках та озерах.

Так, в усіх районах Хмельниччини рятувальники впродовж тижня активно проводили роз’яснювальну роботу з відвідувачами водойм. Зокрема, профілактичні заходи проводились на річці Південний Буг.

Також фахівці Служби порятунку у Луганській області разом з журналістами провели профілактичний рейд на озері Чисте в місті Сєвєродонецьк. Працівники ДСНС звертали їх увагу на дотримання правил поведінки під час занурення у воду та наголошували, що купатися необхідно у спеціально обладнаних місцях, що мають спуск з поручнями, а також у присутності рятувальної та медичної служб. Також на Київщині фахівці водолазної служби ДСНС України на практиці демонстрували як надавати допомогу людині, яка тоне у крижаній воді. До участі у висвітленні заходу запросили також і журналістів, аби охопити якомога більшу кількість людей.

Cвяткові богослужіння та освячення води відбудуться по всій території країни у більш ніж 11,8 тисячі храмів та на 1,3 тисячі водоймищ. Очікується, що участь у заходах візьмуть понад 2,7 мільйона осіб.

Найбільша кількість масових заходів відбудеться у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Волинській областях.

До забезпечення публічної безпеки залучено близько 12 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України, повідомили у прес-службі відомства. 

Зокрема, у м. Київ святкові заходи відбудуться у 118 культових спорудах. Очікується, що участь у них візьмуть понад 12 тисяч людей. Публічний порядок і безпеку у місцях богослужінь та поряд з культовими спорудами забезпечуватимуть понад 300 поліцейських та бійців Нацгвардії.

Напередодні правоохоронці обстежили культові споруди, аби масові заходи пройшли в безпеці.

НАШ ГРАД