Рибоохоронці на берегах водойм віднайшли тонни побутових відходів

Рибоохоронці на берегах водойм віднайшли тонни побутових відходів

У Міжнародний день чистих берегів рибоохоронці організували екологічні акції з прибирання берегів водойм. «Звільнимо рибу від сміття разом» – гасло, під яким рибоохоронці робили «чистку» прибережних ділянок водойм.

Загалом рибоохоронці та залучені до заходів екоактивісти позбавили від сміття близько 1640 га прибережних територій, на яких зібрано понад 72 тонни побутових відходів. Участь у прибиранні взяли більше ніж 1200 осіб, повідомляє Державне агентство рибного господарства України

«Працівники рибоохоронних патрулів особливо сприймають серйозність шкоди від побутового засмічення прибережних ділянок, фахово розуміючи його негативний вплив на мешканців наших водойм. Звідси й підвищена увага та неформальна завзятість щодо участі у цій та інших екологічних акціях, які регулярно організовуються Держрибагентством. Сподіваюся, що рівень ековідповідальності наших громадян буде підвищуватися, а підсумовуючі цифри прибирання з кожним роком зменшуватимуться», — зазначає т.в.о. Голови Держрибагентства Андрій Забуга.

 НАШ ГРАД