Проект “Мій телефонний друг”об’єднав 7000 волонтерів

Проект “Мій телефонний друг”об’єднав 7000 волонтерів

Близько 7000 молодих волонтерів відгукнулися на заклик Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Української Волонтерської Служби (УВС) підтримати людей, які опинилися на самоті під час пандемії COVID-19. З початку карантину вони здійснили 15 тисяч телефонних дзвінків, зокрема людям літнього віку, а також людям із інвалідністю, багатодітним батькам — усім, хто звернувся за підтримкою, — в межах проекту “Мій телефонний друг”, повідомляє Міністерство соціальної політики України

В Україні проживають 2,7 мільйона осіб із інвалідністю та 740 тисяч громадян похилого віку, які проживають одиноко — для них та для багатьох інших категорій населення обмеження контактів та самоізоляція стали справжнім випробуванням.

У червні 2020-го, за підтримки Міністерства соціальної політики України, ЮНІСЕФ та УВС запустили проект “Мій телефонний друг”. Проект уже об’єднав близько 7000 волонтерів з усієї України.

Для телефонних друзів, із якими спілкуються волонтери, щотижневі дзвінки стали можливістю поділитися власним життєвим досвідом та дізнатися більше про сучасну молодь. «Це як ковток свіжого повітря для самотніх людей, які ще до початку пандемії потребували спілкування. Мій телефонний друг Сашко допомагає зрозуміти, що відбувається поза моєю хатою, бо вийти з дому я не можу. Він пояснив, як можна оплатити комуналку онлайн», — розповідає про свою участь у проекті пані Галина з Донецької області.

Щоб знайти телефонного друга для себе або для знайомої людини, телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію за номером 0 800 202 147 (з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00). Щоб стати волонтером проекту, потрібно зареєструватися на сайті https://befriend.volunteer.country/

Проект реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Партнерами проекту вже стали Міністерство молоді та спорту, Міністерство соціальної політики та Суспільне Мовлення.

НАШ ГРАД