Презентовано книгу про спецоперації кремля

Презентовано книгу про спецоперації кремля

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак 6 вересня взяв участь у презентації книги Олександра Скрипника «Спецоперація «Некро». Розсекречені історії з архіву розвідки», яка щойно побачила світ в одному з видавництв, повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України

Нова книга публіциста Олександра Скрипника – про досі невідомі епізоди спецоперацій ГПУ/НКВД/МГБ/КГБ СРСР за кордоном із фізичного знищення визначних діячів українського національно-визвольного руху Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Степана Бандери, про спроби ліквідувати Миколу Капустянського, Олега Ольжича, Андрія Мельника, Ярослава Стецька, про агентурно-оперативні розробки Павла Скоропадського, Андрія Лівицького, Василя Вишиваного та багатьох інших борців за свободу й незалежність України, про застосування спецзасобів і агентів бойовиків, про політику державного тероризму кремля.

Автор книги багато років працює з унікальними розсекреченими документами архіву Служби зовнішньої розвідки України. Окремі нариси майбутньої книги були опубліковані на офіційному сайті СЗРУ та інформаційних порталах. У презентованому виданні багато ілюстративного матеріалу, всі цитати містять посилання на ту чи іншу архівну справу.

Вітаючи автора з виходом нової книги Богдан Червак зазначив, що ця ґрунтовна робота буде гарним прикладом того, як треба писати про історію, популяризувати борців за незалежність України.