Порошенко: «Держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією»

Порошенко: «Держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією»

порошенкоЗвертаючись до громадян України у зв’язку з роковинами трагічних подій у Криму, Президент України Петро Порошенко акликав до єдності й запевнив, що усі окуповані території повернуться до складу держави.

«Рівно рік тому людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму — невід’ємної частини Української держави. Так званий референдум, оголошений та проведений одночасно з масштабним вторгненням на кримську землю російських військових, був не чим іншим, як фарсом, закликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України, — цитує Президента його прес-служба. — Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть. У цьому питанні існує повний консенсус між українською владою, політиками та громадянським суспільством. В цьому ми маємо також абсолютну підтримку держав світу та всіх міжнародних організацій.

Відомі численні факти порушення російськими окупантами прав кримських татар, етнічних українців, росіян, представників інших етносів Криму, які мають проукраїнські погляди. У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу — представницького органу корінного народу Криму. Прийде час, і кожний, хто здійснив та здійснюватиме злочин проти Української держави та проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним та українським судами.

Українська держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією. Не буду сьогодні говорити, що це відбуватиметься швидко і просто. Але це станеться обов’язково, ми разом відбудуємо новий Крим, в якому будуть забезпечені права й інтереси корінного народу Криму і всіх мешканців півострова, незалежно від їхнього етнічного, мовного та релігійного походження. І за це ми боремося та боротимемся разом!»

НАШ ГРАД