Останніми місяцями до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за роки

Останніми місяцями до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за роки

Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся з понад 100 українськими розробниками та виробниками БПЛА. На запрошення Міністра оборони участь у зустрічі взяли Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості та представник Генерального штабу Збройних Сил України, повідомляє Міністерство оборони України

З метою закриття потреб і запитів української армії в умовах повномасштабного вторгнення російського агресора, оборонне відомство має за мету розвиток ринку дронів широкого спектру застосування.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив на важливості підтримки українського ринку БПЛА, зокрема, дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода.

«Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо. Наразі потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч БПЛА різних модифікацій. Робота із закриття зазначених потреб триває, зокрема, за 8 місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні 5 років», — зазначив Олексій Резніков.

«Повторю, незалежність ВПК — це один із факторів обороноздатності країни. І наразі одним із ключових напрямів Міноборони є розвиток і підтримка українського ринку БПЛА», — додав Міністр оборони.

У свою чергу заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль зауважив, що Генштаб супроводжує питання перевірки заявлених виробником ТТХ.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін наголосив на уже доступних дієвих програмах лізингу обладнання для виробників БПЛА від Мінстратегпрому.

Крім того, наразі триває робота Мінцифри над додатковим фінансуванням в галузь виробництва БПЛА, про що зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також триває нормативно-правова робота у рамках спрощення процесу розвитку виробництва БПЛА. Уже розроблено два проекти змін до законів та п’ять змін до постанов Уряду.

На зустрічі активно обговорювалася тема необхідності створення Асоціації, яка б представляла інтереси виробників. Позиція і виробників, і Міністра співпала.

Також Міністр оборони вручив низці виробників свідоцтва про реєстрацію штатно-табельного предмета, що означає – допуск до експлуатації військовими.

НАШ ГРАД