Оновлено правління Укрзалізниці

Оновлено правління Укрзалізниці

В Укрзалізниці сформовано ефективну команду топ-менеджерів та висококласних професіоналів, об’єднаних спільним завданням – реалізувати стратегію розвитку найбільшої в країні державної компанії. Про це повідомив голова наглядової ради Укрзалізниці Шевкі Аджунер, коментуючи призначення урядом нових членів правління — Франтішека Буреша, Марчіна Целеєвського, Сергія Кушніра та Івана Юрика, повідомляє Акціонерне товариство «Українська залізниця»

За його словами, наглядовій раді Укрзалізниці після її призначення знадобився певний час, щоб сформувати стратегію розвитку та покроковий план дій з корпоративного управління компанії. Вже після цього почали працювати над формуванням команди, здатної максимально ефективно та якісно реалізувати намічене. Ще наприкінці 2018 року наглядова рада Укрзалізниці провела поетапну оцінку результатів діяльності членів правління компанії та розпочала процес заслуховування нових кандидатур, запропонованих рекрутинговим агентством Odgers Berndtson.

Проведення співбесід із кандидатами тривало півроку і завершилося 31 травня 2019 року, після чого наглядова рада зробила подання до Кабінету Міністрів України. «Надважливо було віднайти фахівців, які не лише відповідатимуть усім визначеним професійним та кваліфікаційним критеріям та людським якостям, а й здатних об’єднатися в цілісну команду на чолі з головою правління Євгеном Кравцовим та спільно реалізовувати визначені стратегічні завдання. Сподіваюся, що нам це вдалося», — зауважив Шевкі Аджунер.

За його словами, вже найближчим часом наглядова рада проведе спільне засідання з новим правлінням компанії та почне виконувати пріоритетні завдання, які належить реалізувати в різних напрямках діяльності Укрзалізниці у короткостроковій перспективі, передбачені стратегією та планом дій корпоративного управління компанії. «На нові позитивні зміни сьогодні чекають і наші клієнти-вантажовідправники, і пасажири, і наші працівники, і наш акціонер – Кабінет Міністрів України. Продовжуємо працювати, нарощуємо темп, націлені на результат», — резюмував Шевкі Аджунер.

Рішення Кабінету Міністрів України про введення до складу правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, Марчіна Целеєвського, Франтішека Буреша та Сергія Кушніра опубліковане у сьогоднішньому числі газети «Урядовий кур’єр». Водночас Уряд вивів зі складу правління компанії Іренеуша Василевського та Марека Залєсного.

Франтішек Буреш – відомий міжнародний топ-менеджер. Останні роки очолював Центр досліджень і випробувань залізниць «Чеська залізниця» VELIM (Прага, Чехія). Франтішек Буреш працював на керівних посадах у низці світових виробників рухомого залізничного складу. Серед них такі гіганти, як ALSTOM, Skoda Holding Group та Skoda Electric. В Укрзалізниці він відповідатиме за реалізацію виконання програми з оновлення та будівництва рухомого складу.

Марчін Целеєвський має великий міжнародний досвід з впровадження нових моделей роботи та сервісів у пасажирських перевезеннях. Очолював найбільшого польського залізничного оператора – PKP Intercity, керував пасажирською компанією PKP. Успішно реалізував проект запуску високошвидкісних поїздів у Польщі – Pendolino. Свого часу ефективно керував польськими авіалініями LOT POLISH AIRLINES, де завершив та запустив історичну для компанії LOT стратегію розвитку на 2016-2025 рр.

Сергій Кушнір працює в команді Укрзалізниці з початку 2019 року в якості директора з ремонту рухомого складу. Він має великий досвід роботи в органах державної влади. Завдання Сергія Кушніра – вибудовування ефективної системи взаємодії з урядом, центральними, регіональними та місцевими органами влади. Зокрема, серед пріоритетних завдань – доопрацювання Закону України «Про залізничний транспорт» та схвалення його Верховною Радою України. До роботи в Укрзалізниці Кушнір керував службою віце-прем’єр-міністра України, працював на посаді заступника міністра та заступника Державного секретаря КМУ.

Іван Юрик вже має великий досвід роботи в Укрзалізниці в якості члена наглядової ради компанії, беручи участь в роботі комітетів зі стратегії, фінансів та аудиту. Має великий досвід залучення прямих іноземних інвестицій в Україну. У 2017-2018 роках працював на керівних посадах агентства сприяння інвестиціям Ukraineinvest. У 2014-2016 роках – керівник служби міністра Міністерства фінансів України. У 2010-2014 роках – очолював представництво в Україні інвестиційної компанії Blackstone. В Укрзалізниці очолюватиме стратегічний напрям залучення інвестицій та роботу з потенційними інвесторами. Важливе завдання – робота з кредитним портфелем компанії та реструктуризація боргів.

У складі правління Укрзалізниці продовжать свою роботу Желько Марчек та Ремігіуш Пашкевич.

Ремігіуш Пашкевич долучився до роботи в Укрзалізниці у червні 2016 року. В його зоні відповідальності – сектор інфраструктури залізниці та безпека руху. Саме під його керівництвом торік було завершено реалізацію масштабних та важливих інфраструктурних проектів – будівництво нового двоколійного Бескидського тунелю та будівництво швидкісного залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль». Ремігіуш Пашкевич має великий досвід роботи у галузі. У 2012-2015 роках очолював PKP PLK, польського оператора залізничної інфраструктури. Під його керівництвом була запроваджена наймасштабніша в Польщі програма модернізації та інфраструктурних інвестицій на залізниці. Окрім цього, він має значний досвід управління та фінансового менеджменту. У 2009-2012 роках очолював промислову корпорацію ANWIL, працював у PKN ORLEN, Польському національному банку, Міністерстві фінансів Польщі та обіймав різні посади в наглядових радах найбільших польських компаній.

Желько Марчек продовжить очолювати надважливий напрямок управління персоналом у найбільшій та найчисленнішій державній компанії України. За його керівництва компанією було впроваджено ряд успішних проектів з розвитку персоналу та кадрової політики. Зокрема, впроваджено нове положення про оплату праці, розпочато роботу над реалізацією системи мотивації праці залізничників, в роботі – низка проектів з корпоративної соціальної відповідальності. Желько Марчек має понад 15-річний досвід управління персоналом. У 2014-2015 роках був незалежним членом наглядової ради «Укрросметалл», у 2013-2014 роках працював директором з персоналу групи Starlightmedia, у 2007-2013 роках – на аналогічній посаді у ПАТ «Дніпроспецсталь». Майже тринадцять років обіймав керівні посади в корпорації McDonald’s в Україні, Румунії та Югославії. Брав участь у проекті реформування HR-напрямку в компанії «Нова Пошта».

Очолює правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

З постановою Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 488 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015 р. № 815» можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/2KhBEl8.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 456 Олександра Бужора та Сергія Михальчука виведено зі складу правління АТ «Укрзалізниця».

НАШ ГРАД