Онлайн курс «Програмування для новачків»

Онлайн курс «Програмування для новачків»

У практичних завданнях курсу «Програмування для новачків» кожен зможе написати свій перший код. 2 листопада 2021 року Міністерство цифрової трансформації України за підтримки швейцарсько-української Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що виконується Фондом Східна Європа, у співпраці з науково-популярним медіа Куншт презентували 10-серійний освітній серіал «Програмування для новачків», повідомляє Міністерство цифрової трансформації України

Безоплатно подивитися освітній серіал можна на порталі Дія.Цифрова освіта.

Це 10 серій про особливості роботи в IT та практичні базові знання для тих, хто вирішив спробувати програмувати. Ці знання будуть корисними для будь-якої мови програмування.

Відео: https://youtu.be/xvXcVzVnRN4

Кожен зможе дізнатися:

Що таке програмування?

Базові поняття у програмуванні: змінні, об’єкти, класи, атрибути, методи об’єкти, класи, атрибути, методи

Мови програмування C, C++, Java, Python. Що вибрати?

Помилки в коді. Як знайти та виправити?

Поради від програмістів. Як увійти в професію?

Огляд додаткових ресурсів для навчання

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила: «Одна з чотирьох стратегічних цілей Мінцифри — частка IT у ВВП України дорівнює 10%. Це передбачає, зокрема, й роботу над збільшенням кадрового капіталу країни. Ми враховували це при створенні нового освітнього серіалу, який розповідає глядачам про особливості роботи в IT та надає практичні базові знання тим, хто вирішить спробувати програмувати».

«Мета і візія Фонду Східна Європа — створення розвиненої країни, яка буде привабливою для життя і роботи людей. Ми хочемо, щоб українці мали більше можливостей — творчих, професійних та освітніх. Тому новий освітній серіал, який ми випустили разом з Міністерством цифрової трансформації, має на меті навчати комп’ютерного програмування. Впевнений, що цей серіал сприятиме тому, щоб кваліфікованих спеціалістів, які працюватимуть на стику IT-технологій та управління в державному і громадському секторах, в країні ставало більше», — зазначив у свою чергу президент Фонду Східна Європа Віктор Лях.

Трансляція презентації освітнього серіалу доступна на YouTube-каналі Мінцифри.