Обмеження «червоної» зони не поширюються на вакциновані колективи

Обмеження «червоної» зони не поширюються на вакциновані колективи

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки у Волинську область ознайомився з діяльністю Центру масової вакцинації населення від COVID-19 № 1 приймального відділення КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади», повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Як повідомили працівники центру, для щеплення доступні три вакцини: Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та Vaxzevria/COVID-19 AstraZeneca. Щодня в закладі вакцинується приблизно 500 осіб.

Очільник Уряду наголосив на важливості вакцинуватися, адже це єдиний шлях подолати пандемію COVID-19.

«Ми не запроваджували й не хочемо запроваджувати локдаун. Навіть введення «червоних» зон не передбачає зупинки бізнесів чи транспорту. У цих зонах певні обмеження не поширюються на повністю вакциновані колективи чи відвідувачів закладів. Приклад Моршина та деяких громад із високим рівнем вакцинації населення доводить ефективність і дієвість вакцин», — наголосив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, до кінця року Україна очікує поставку ще 19 мільйонів доз вакцини. Наразі в країні доступно 9 мільйонів доз.

 НАШ ГРАД