На Дніпропетровщині створили вісім шкіл робототехніки

На Дніпропетровщині створили вісім шкіл робототехніки

Зробити власного робота та навчити його виконувати будь-які команди? Це вже реальність для юних винахідників з Павлограда. Власні технічні ідеї вони втілюють у школі робототехніки, яку на базі міського ліцею створила Дніпропетровська облдержадміністрація. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Створити сучасні умови для усебічного розвитку дітей Дніпропетровщини – завдання Президента України Петра Порошенка. Адже майбутнє – саме за молодим поколінням, — зазначив очільник області Валентин Резніченко. — За прикладом броварської школи робототехніки у різних куточках області облаштовуємо осередки новітніх технологій. Один з них працює для юних мешканців Павлограда».

Школа робототехніки діє на базі Павлоградського міського ліцею. Навчальні класи обладнали усім необхідним для програмування та створення роботів. Є комплекти деталей та мікросхем, сучасні комп’ютери, лазерний станок і навіть 3D-принтер.

 «На заняттях ми знайомимось із open source платформою arduino. Вона відкриває учням весь спектр сучасних технологій, – розповів викладач з робототехніки та 3D-моделювання Олександр Галенко. – Робототехніка – дуже корисний напрямок. Адже поєднує у собі основи математики, фізики, електроніки, графічного дизайну та програмування».

У школі юні винахідники можуть змоделювати власного робота, роздрукувати його на 3D-принтері та «навчити» виконувати будь-які дії за допомогою програмування. А ще — розробити сучасну систему «розумний дім» та перевірити, чи працюватиме вона у власній оселі.

 «Раніше я не збирався пов’язувати своє життя з ІТ-технологіями, але після кількох занять робототехнікою моя думка змінилася. Дуже сподобалося працювати з кодом та платами, робити свої проекти на arduino. Це пізнавально та цікаво. Саме за такими технологіями – майбутнє», – сказав учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Богдан Синиця.

Зараз у школі проводять заняття з робототехніки для ліцеїстів. Незабаром – прийматимуть дітлахів з усього міста.

«Тут дуже цікаво. Спочатку ти починаєш орієнтуватися у технологіях, вивчаєш багато цікавого про роботів – і врешті-решт можеш створити щось власними руками. Технології йдуть уперед, тому дітей ще зі школи треба навчати новому», – сказав учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Микита Манцов.

«Більш за все подобається, що тут можна зробити свого робота і запрограмувати його так, аби він виконував різні функції. Я б хотів навчити його робити за мене домашні завдання», – зізнався учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Микола Нестеров.

На Дніпропетровщині створили вже вісім шкіл робототехніки.

  НАШ ГРАД