НАДС про можливості для держслужбовців у вивченні англмови

НАДС про можливості для держслужбовців у вивченні англмови

10 квітня відбулася публічна презентація «Англомовні навички публічних службовців: Проект «Eng4PublicService2.0». Захід організований Національним агентством України з питань державної служби як ініціатором та засновником проекту з вивчення англійської мови публічними службовцями «Eng4PublicService», повідомляє Національне агентство України з питань державної служби

Під час презентації Голова НАДС Наталія Алюшина представила результати першого етапу проекту «Eng4PublicService» та розповіла про нові можливості для навчання держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування — «Eng4PublicService2.0». В рамках другого етапу проекту НАДС започатковує розмовний клуб для публічних службовців — SpeakingClub4PS.

«Пишаюся тим, що наш проект обрали понад 21 тисяча публічних службовців із 1012 органів державної влади і місцевого самоврядування. Ми формуємо нову для публічної служби культуру самоосвіти за принципом «Lifelong Learning». Поширюємо новації серед колег з інших органів державної влади. Сьогодні підбиваємо підсумки першого етапу проекту «Eng4PublicService» і відзначаємо кращих учасників, які здобули найбільшу кількість сертифікатів про підвищення кваліфікації за результатами успішного проходження навчальних модулів на платформі EF. Також пропонуємо новий кейс у вивченні англійської мови — SpeakingClub4PS», — зазначила Голова НАДС під час відкриття заходу.

За словами Наталії Алюшиної, на сьогодні є 21 045 зареєстрованих користувачів на онлайн-платформі EF. З них — 18 930 державних службовців і 2 115 представників ОМС. Фактично кожний десятий державний службовець вивчає англійську разом із проектом «Eng4PublicService». Серед них є представники всіх категорій посад: А – 78, Б – 6226, В – 12 626.

У загальному рейтингу відомств-лідерів проекту за кількістю зареєстрованих користувачів – Апарат Верховної Ради України, Державна податкова служба України, Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, Мінфін, Держаудитслужба, МВС, Міноборони, Офіс Президента, Мін’юст, Держказначейство. У цих державних органах найбільше працівників вивчають англійську в рамках проекту – від 100 до 350 осіб у кожному відомстві.

7 049 публічних службовців отримали 14 920 сертифікатів про підвищення кваліфікації за результатами проходження навчальних модулів. Кожен сертифікат – це 1 кредит ЄКТС.

Більше читайте на сайті НАДС.

НАШ ГРАД